Панакота – ніжний мус з ягодами і фруктами. Ідеальний варіант для ласунів, які не люблять багато часу проводити біля плити.
Інгредієнти
Желатин – 1 пачка | |
Вершки – 0,5 літра | |
Молоко – 1 стакан | |
Цукор – 3/4 склянки | |
Какао – 1/2 їдальні ложки | |
Фрукти, ягоди – за смаком в рецепті використовуємо грушу, виноград і суницю |
Панакота (панна котта) – десерт з півночі Італії, перекладається як «варені вершки», або «варений крем». По суті – це ніжний мус, не дуже солодкий, і дуже простий у приготуванні.
У класичному варіанті панакота має білий колір, без будь-яких добавок, але багатьом, в такому варіанті, вона здається порожнім і недостатньо смачною, зараз поширені різні варіації на тему.
Покроковий рецепт
Пачку желатину розчиняємо в склянці води і залишаємо набухати. Воду краще використовувати кімнатної температури, холодно желатин погано розчиняється, а в гарячій є ризик, що в ньому з’являться грудки.
Молоко з вершками і цукром ставимо на плиту, розігріваємо близько до кипіння, але не кип’ятимо. Вливаємо туди желатин і все розмішуємо.
Готуємо добавки: виноград і суницю (в даному випадку використовується заморожена, але свіжа також має місце бути) розкладаємо по формах, грушу ріжемо на невеликі квадрати і теж розкладаємо.
Заливаємо форми мусом і ставимо в холодильник на годину.
Як тільки панакота загусне, її можна прикрашати і подавати на стіл.
Для приготування листкового десерту, у частину крему додаємо ½ столової ложки какао.
Ставимо креманку під нахилом, як показано на фото, заливаємо перший шар.
Ставимо в морозилку хвилин на 10-15, не перетримайте, тому інакше всередині утворюються кристали льоду, які зіпсують смак десерту.
Як тільки перший шар досить подстыл, виймаємо форму з морозилки і заливаємо другий шар. Ставимо в холодильник для того, щоб десерт загус.
Прикрашаємо.
Крім описаних фруктів і ягід, можна додавати банан, мандарин, чорницю – це те, що перевірено на практиці, з іншими добавками потрібно поекспериментувати. Сміливо можете пробувати, панакота – справжнє роздолля для любителів пофантазувати на гастрономічні теми.