Пачку желатину розчиняємо в склянці води і залишаємо набухати. Воду краще використовувати кімнатної температури, холодно желатин погано розчиняється, а в гарячій є ризик, що в ньому з’являться грудки.
Молоко з вершками і цукром ставимо на плиту, розігріваємо близько до кипіння, але не кип’ятимо. Вливаємо туди желатин і все розмішуємо.
Готуємо добавки: виноград і суницю (в даному випадку використовується заморожена, але свіжа також має місце бути) розкладаємо по формах, грушу ріжемо на невеликі квадрати і теж розкладаємо.
Заливаємо форми мусом і ставимо в холодильник на годину.
Як тільки панакота загусне, її можна прикрашати і подавати на стіл.
Для приготування листкового десерту, у частину крему додаємо ½ столової ложки какао.
Ставимо креманку під нахилом, як показано на фото, заливаємо перший шар.
Ставимо в морозилку хвилин на 10-15, не перетримайте, тому інакше всередині утворюються кристали льоду, які зіпсують смак десерту.
Як тільки перший шар досить подстыл, виймаємо форму з морозилки і заливаємо другий шар. Ставимо в холодильник для того, щоб десерт загус.
Прикрашаємо.
Крім описаних фруктів і ягід, можна додавати банан, мандарин, чорницю – це те, що перевірено на практиці, з іншими добавками потрібно поекспериментувати. Сміливо можете пробувати, панакота – справжнє роздолля для любителів пофантазувати на гастрономічні теми.