Североитальянский десерт – панна котта на кунжутній молоці з полуницею
Інгредієнти
Кунжутне молоко – 400 мл | |
Желатин – 30 гр. | |
Полуниця – 250 гр. | |
Мед – 1 ст. л. з гіркою. |
Панна котта – один з найвідоміших десертів італійської кухні. У класичному варіанті це досить калорійне ласощі, адже воно складається з жирних вершків, хоча, звичайно ж, дуже смачне. Але для тих, хто стежить за фігурою, я пропоную рецепт панна котто на кунжутній молоці. Він набагато легше, корисніше, і підійде для людей, які не їдять їжу тваринного походження. А для контрасту кольорів пропоную зробити один із самих популярних варіантів цього десерту – з полуничним желе
Покроковий рецепт
1. Для рецепту можна взяти куплене кунжутне молоко, а можна самим приготувати його вдома.
2. Частиною молока (100 мл) залити желатин. Дати желатину набрякнути. Столову ложку желатину відкласти для полуниці.
3. Решті желатин розвести на плиті і ввести в кунжутне молоко. Додати мед.
4. Розлити по келихах і поставити для застигання у холодильник.
5. Коли перший шар застигне, приступаємо до приготування полуничного шару. Для цього полуницю перемолоти в пюре. Решту ложку желатину також розвести на вогні і додати до полуниці.
6. Дістати келихи з холодильника і розлити в них полуничне желе. Повернути в холодильник до повного застигання.