Панна котта на кунжутній молоці з полуницею

Панна котта на кунжутній молоці з полуницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Североитальянский десерт – панна котта на кунжутній молоці з полуницею

Інгредієнти

Кунжутне молоко – 400 мл
Желатин – 30 гр.
Полуниця – 250 гр.
Мед – 1 ст. л. з гіркою.

Як приготувати Панна котта на кунжутній молоці з полуницею

Панна котта – один з найвідоміших десертів італійської кухні. У класичному варіанті це досить калорійне ласощі, адже воно складається з жирних вершків, хоча, звичайно ж, дуже смачне. Але для тих, хто стежить за фігурою, я пропоную рецепт панна котто на кунжутній молоці. Він набагато легше, корисніше, і підійде для людей, які не їдять їжу тваринного походження. А для контрасту кольорів пропоную зробити один із самих популярних варіантів цього десерту – з полуничним желе

Покроковий рецепт

1. Для рецепту можна взяти куплене кунжутне молоко, а можна самим приготувати його вдома.

2. Частиною молока (100 мл) залити желатин. Дати желатину набрякнути. Столову ложку желатину відкласти для полуниці.

3. Решті желатин розвести на плиті і ввести в кунжутне молоко. Додати мед.

4. Розлити по келихах і поставити для застигання у холодильник.

5. Коли перший шар застигне, приступаємо до приготування полуничного шару. Для цього полуницю перемолоти в пюре. Решту ложку желатину також розвести на вогні і додати до полуниці.

6. Дістати келихи з холодильника і розлити в них полуничне желе. Повернути в холодильник до повного застигання.