Парфе з карамелизованными грушами і медом

Парфе з карамелизованными грушами і медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний холодний французький десерт

Інгредієнти

квітковий мед рідкий – 140 г
жирні вершки – 260 г
маленький соковитий лимон – одна штука
м’які і дуже солодкі груші середнього розміру – дві штуки
вишневий бренді – одна ч. ложка
несолоне вершкове масло м’яке – 12 г
тростинний цукор – пісок- 24 м
сирий жовток курячий – чотири штуки

Як приготувати Парфе з карамелизованными грушами і медом

Цей ніжний холодний французький десерт можна приготувати з різними інгредієнтами, а нижче представлений рецепт чудового парфе з карамелизованными грушами і запашним медом.

Покроковий рецепт

Для початку слід зайнятися приготуванням повітряного парфе, а для цього з’єднати в одній посуді квітковий мед і необхідну кількість сирих жовтків. Всі ці інгредієнти збивати міксером на середній швидкості до утворення білої пишної і пінної маси.

Далі збитий жовтково-медовий крем відправити в холодильну камеру, потім в окремому посуді збити охолоджені жирні вершки. З’єднати вершкову густу масу з жовтково-медовим кремом в одному посуді, додати вишневий лікер, потім перемішати до однорідності акуратно все.

Приготоване ніжне парфе перекласти в квадратну форму, застелену зсередини щільною харчовою плівкою, розподілити рівномірно солодку масу дерев’яною лопаткою. Закрити посуд з солодким повітряним десертом кришкою і відправити на всю ніч в морозильну камеру.

На наступний день можна зайнятися приготуванням карамелизованных груш, а для цього промиті солодкі плоди почистити, потім змастити ці фрукти гарненько лимонним соком.

Далі кожну грушу додатково розрізати на вісім рівних частин, після чого перекласти подрібнені фрукти на сковорідку з товстим дном. Посипати нарізані груші цукровим піском, потім карамелизовать ці фрукти при регулярному помішуванні п’ять хвилин до легкого золотистого відтінку.

Як тільки повітряне парфе застигне, вийняти його з морозильної камери, видалити плівку, потім десерт нарізати не дуже великими шматочками і подавати його з карамелизованными грушами.