Ніжний холодний французький десерт

Інгредієнти
| квітковий мед рідкий – 140 г | |
| жирні вершки – 260 г | |
| маленький соковитий лимон – одна штука | |
| м’які і дуже солодкі груші середнього розміру – дві штуки | |
| вишневий бренді – одна ч. ложка | |
| несолоне вершкове масло м’яке – 12 г | |
| тростинний цукор – пісок- 24 м | |
| сирий жовток курячий – чотири штуки |
Цей ніжний холодний французький десерт можна приготувати з різними інгредієнтами, а нижче представлений рецепт чудового парфе з карамелизованными грушами і запашним медом.
Покроковий рецепт
Для початку слід зайнятися приготуванням повітряного парфе, а для цього з’єднати в одній посуді квітковий мед і необхідну кількість сирих жовтків. Всі ці інгредієнти збивати міксером на середній швидкості до утворення білої пишної і пінної маси.
Далі збитий жовтково-медовий крем відправити в холодильну камеру, потім в окремому посуді збити охолоджені жирні вершки. З’єднати вершкову густу масу з жовтково-медовим кремом в одному посуді, додати вишневий лікер, потім перемішати до однорідності акуратно все.
Приготоване ніжне парфе перекласти в квадратну форму, застелену зсередини щільною харчовою плівкою, розподілити рівномірно солодку масу дерев’яною лопаткою. Закрити посуд з солодким повітряним десертом кришкою і відправити на всю ніч в морозильну камеру.
На наступний день можна зайнятися приготуванням карамелизованных груш, а для цього промиті солодкі плоди почистити, потім змастити ці фрукти гарненько лимонним соком.
Далі кожну грушу додатково розрізати на вісім рівних частин, після чого перекласти подрібнені фрукти на сковорідку з товстим дном. Посипати нарізані груші цукровим піском, потім карамелизовать ці фрукти при регулярному помішуванні п’ять хвилин до легкого золотистого відтінку.
Як тільки повітряне парфе застигне, вийняти його з морозильної камери, видалити плівку, потім десерт нарізати не дуже великими шматочками і подавати його з карамелизованными грушами.
