Паштет з яловичої печінки з кешью і грибами виходить неймовірно смачним і дуже ситним, а готувати його рекомендується до якогось свята.
Інгредієнти
мелений мускатний горіх – за смаком | |
яловича печінка – 1,2 кг | |
біле сухе вино – 200 мл | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком | |
горішки кеш’ю несолоні – одна жменя | |
солодке вершкове масло розм’якшене – 3 ст. ложок | |
часник тертий – одна чайна ложка | |
оливкова ароматне масло – шість ст. ложок | |
вершки самі жирні – 230 мл | |
фіолетовий цибулю салатний великий – одна головка | |
печериці – 150 гр | |
чорний перець мелений – за смаком | |
петрушка пучок |
Ситний печінковий паштет з смаженими печерицями, цибулею, часником і горішками кешью.
Покроковий рецепт
Очистити від проток і плівок яловичу печінку, потім промити цей субпродукт і нарізати його кубиками невеликого розміру, почистити і дрібно порубати салатний цибулю. В якусь вільну миску викласти очищені фісташки, обдати їх окропом, остудити і акуратно нарізати дуже тонкими пластинками.
Поставити на помірний вогонь сковорідку, додати в неї спочатку невелика кількість вершкового масла, потім влити оливкову, гарненько прогріти масляну суміш, обсмажити в ній тертий часник і подрібнену цибулю.
Хвилини через три додати нарізану яловичу печінку, готувати інгредієнти п’ятнадцять хвилин при періодичному помішуванні, а по закінченні вищевказаного часу закинути дрібно порізані гриби. Смажити ще 5 хвилин.
Далі влити біле вино, потім насипати перець, сіль, рубану петрушку і трохи мускатного горіха.
Перемішати печінку з овочами і прянощами, потім продовжити процес готування на слабкому вогні приблизно п’ять хвилин, влити жирні вершки, довести вміст сковороди до слабкого кипіння.
Перекласти всі компоненти зі сковорідки в миску самого підходящого розміру, перемолоти їх блендером до потрібного стану (хтось любить пюре, а хтось з шматочками).
Горішки кеш’ю подрібнити в чаші блендера. Потім в збиту суміш з печінки і печериць додати перемелені горішки кеш’ю, перемішати.
Підготувати форму або баночку, перекласти в неї приготовлений яловичий паштет, накрити ємність плівкою або кришкою.
Відправити закусочний печінковий паштет з грибами і кешью в холодильник приблизно на три години, потім подавати його з грінками.