Рецепти пасти фарфалле (бантики).
Інгредієнти
шинка пармська або куряча – 85 г | |
паста «бантики» – 260 г | |
горошок зелений свіжозаморожену – 160 г | |
пармезан або пекоріно – 25 г | |
цибуля зелена пір’ям – 120 г | |
олія оливкова ароматне – 6 ст. ложок | |
свіжа зелень кінзи – один невеликий пучок | |
свіжозаморожена нарізана морква – 160 г | |
великі часточки часнику очищені – три штуки | |
болгарський перець зелений – одна штука | |
тонкомолотий перець чорний – на свій смак |
Для приготування такого ситного і красивого страви можна використовувати будь-які невеликі макаронні вироби, але найкращим варіантом можуть стати «бантики».
Покроковий рецепт
За інструкцією спочатку відварити майже до повної готовності пасту «бантики», причому дуже важливо не переварити ці макаронні вироби, вони повинні добре тримати свою форму.
Промити весь зелений лук, потім білу частину цього овоча нарізати кружальцями, а зелені стріли просто порубати. Промиту зелень кінзи і очищений часник теж треба порубати, підготувати сковорідку, в ній прогріти масло, потім додати колечка білої частини цибулі, насипати рубаний часник, потім підрум’янити ці інгредієнти. Хвилини через три додати в сковорідку також всі свіжозаморожені овочі та продовжити процес готування при епізодичному помішуванні.
Нарізати невеликими квадратиками зелений соковитий болгарський перець, викласти його до інших овочів, продовжити смажити всіх компонентів хвилини дві, потім влити трохи рідини, що залишилася від приготування макаронів, посолити вміст сковорідки.
Продовжити процес гасіння ще хвилин десять, а в цей же час можна нарізати маленькими шматочками пармську або курячу шинку, викласти її в іншу сковорідку разом з зеленої подрібненої частиною цибулі, обсмажити ці компоненти в невеликій кількості олії. У цю ж сковороду насипати ароматну кінзу, все перемішати і перекласти в ємність до овочів, приправити інгредієнти, за необхідності посолити їх і з’єднати з раніше приготованими макаронами.
Далі пасту «бантики» з овочами і шинкою перекласти в порційні тарілки, присипати тертим сиром і подавати в гарячому вигляді до столу.