Печена картопля виглядає святково. Рум’яні кубики прикрашають навіть буденний обід. Його сьогодні і готуємо.
Покроковий рецепт
Інгредієнти можуть відрізнятися. Спеції я використовую різні: базилік, петрушка, італійські чи французькі трави. Олія оливкова або соняшникова.
Я ріжу картоплю маленькими кубиками. Їх зручно їсти навіть маленьким дітям. 2 на 2 сантиметри – відмінний варіант.
Часник тру на дрібній тертці. Але можна і просто порізати. Тоді він запікається і приємно хрумтить.
Наливаю в миску з картоплею масло. Додаю часник. Насипаю сіль, борошно. Цього разу додала свіжий чебрець.
Все перемішую і ставлю на деко. Відправляю його в духовку. Випікаю при 200 градусах 35 хвилин. Один раз перемішую – хвилин через 20 від початку запікання. Картопля виходить м’яка всередині і підсмажена зовні. В хаті пахне часником і травами. Йдемо обідати.