Рецепт про те, як розробити і підготувати качку і як приготувати печеню з домашньої качки з картоплею та морквою.
Інгредієнти
Качка – 1 шт. | |
Масло рослинне – 2 столові ложки | |
Червоний цибуля – 1 шт. | |
Картопля – 700 г молодого краще | |
Морква – 6 шт. | |
Вода – 750 мл | |
Чебрець – 1 1/2 столові ложки свіжі листочки | |
Паприка – за смаком багато | |
Лавровий лист – 1-2 шт. | |
Чорний перець горошком – кілька | |
Сіль – за смаком |
У даному рецепті ви дізнаєтеся, як розробити і підготувати качку і як приготувати печеня з домашньою качкою.
Покроковий рецепт
Якщо качка ще не патрана, помістіть її в ємність з окропом так, щоб вода повністю покрила качку. Потримайте його у воді протягом 10 хвилин, потім приступите до выщипыванию пір’я та пуху. Коли все пір’я будуть ретельно вищипані, качку треба обпалити. Зніміть одну конфорку газової плити і запаліть вогонь, і обпалити качку з усіх боків до появи золотистого кольору на шкірці. Потім вийміть з качки всі внутрішні органи і ретельно промийте її під проточною водою. Після цього обробіть качку.
Для приготування печені нам знадобиться філе грудки, качині стегенця і крила. Візьміть казан (гусятницю), прогрійте його на середньому вогні, налийте в нього рослинне масло і також прогрійте. Наріжте м’ясо шматочками і киньте його в казан, налийте рослинного масла і обсмажте м’ясо з усіх боків.
Поки воно буде смажитися, помийте і очистіть овочі: картоплю, цибулю та моркву від шкірки (якщо використовуєте молода картопля та/або морква, досить добре промити). Для такої великої кількості картоплі знадобиться великий казан. Тому розріжте кожну картоплину на чотири частини і киньте їх у великий чистий порожній казан. Цибулю крупно поріжте, моркву наріжте великими шматочками.
Коли м’ясо буде повністю обсмажене з усіх боків, додайте цибулю в казан. Продовжуйте смажити м’ясо і цибулю до появи у цибулі золотистого кольору. Потім закиньте в казан моркву, крупно порізану. Посоліть. Тушкуйте м’ясо з овочами протягом 5 хвилин.
Залийте м’ясо 750 мл гарячої води. Доведіть воду до кипіння і залийте вміст казана в підготовлений казан з нарізаною картоплею. Посоліть картоплю і все ретельно перемішайте. Поставте казан на середній вогонь і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння і зменшіть газ під казаном до мінімуму.
Тушкуйте картоплю протягом 1,5 години не заважаючи і не відкриваючи кришку.
Для того, щоб картопля не втратила свою форму і не перетворилася на кашу, під час приготування її не можна заважати.
Після закінчення 1,5-2 годин, вимкніть вогонь під казаном, а за 5 хвилин перед цим киньте в нього лавровий лист, чорний перець горошком і листочки чебрецю. Дайте страві настоятися і охолонути.
Святкове печеня з домашньою качкою і овочами готово! Подавати печеню можна з салатом або зі свіжими овочами. Приємного апетиту!