Печеня з качки з овочами в казані

Печеня з качки з овочами в казані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт про те, як розробити і підготувати качку і як приготувати печеню з домашньої качки з картоплею та морквою.

Інгредієнти

Качка – 1 шт.
Масло рослинне – 2 столові ложки
Червоний цибуля – 1 шт.
Картопля – 700 г молодого краще
Морква – 6 шт.
Вода – 750 мл
Чебрець – 1 1/2 столові ложки свіжі листочки
Паприка – за смаком багато
Лавровий лист – 1-2 шт.
Чорний перець горошком – кілька
Сіль – за смаком

Як приготувати Печеню з качки з овочами в казані

У даному рецепті ви дізнаєтеся, як розробити і підготувати качку і як приготувати печеня з домашньою качкою.

Покроковий рецепт

Якщо качка ще не патрана, помістіть її в ємність з окропом так, щоб вода повністю покрила качку. Потримайте його у воді протягом 10 хвилин, потім приступите до выщипыванию пір’я та пуху. Коли все пір’я будуть ретельно вищипані, качку треба обпалити. Зніміть одну конфорку газової плити і запаліть вогонь, і обпалити качку з усіх боків до появи золотистого кольору на шкірці. Потім вийміть з качки всі внутрішні органи і ретельно промийте її під проточною водою. Після цього обробіть качку.

Для приготування печені нам знадобиться філе грудки, качині стегенця і крила. Візьміть казан (гусятницю), прогрійте його на середньому вогні, налийте в нього рослинне масло і також прогрійте. Наріжте м’ясо шматочками і киньте його в казан, налийте рослинного масла і обсмажте м’ясо з усіх боків.

Поки воно буде смажитися, помийте і очистіть овочі: картоплю, цибулю та моркву від шкірки (якщо використовуєте молода картопля та/або морква, досить добре промити). Для такої великої кількості картоплі знадобиться великий казан. Тому розріжте кожну картоплину на чотири частини і киньте їх у великий чистий порожній казан. Цибулю крупно поріжте, моркву наріжте великими шматочками.

Коли м’ясо буде повністю обсмажене з усіх боків, додайте цибулю в казан. Продовжуйте смажити м’ясо і цибулю до появи у цибулі золотистого кольору. Потім закиньте в казан моркву, крупно порізану. Посоліть. Тушкуйте м’ясо з овочами протягом 5 хвилин.

Залийте м’ясо 750 мл гарячої води. Доведіть воду до кипіння і залийте вміст казана в підготовлений казан з нарізаною картоплею. Посоліть картоплю і все ретельно перемішайте. Поставте казан на середній вогонь і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння і зменшіть газ під казаном до мінімуму.
Тушкуйте картоплю протягом 1,5 години не заважаючи і не відкриваючи кришку.

Для того, щоб картопля не втратила свою форму і не перетворилася на кашу, під час приготування її не можна заважати.

Після закінчення 1,5-2 годин, вимкніть вогонь під казаном, а за 5 хвилин перед цим киньте в нього лавровий лист, чорний перець горошком і листочки чебрецю. Дайте страві настоятися і охолонути.

Святкове печеня з домашньою качкою і овочами готово! Подавати печеню можна з салатом або зі свіжими овочами. Приємного апетиту!