Печеня з свинини, тушкована у вині

Печеня з свинини, тушкована у вині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Прекрасний варіант приготування страви з м’яса – це смажена свинина з цибулею на сковороді. У даному рецепті м’ясо смажиться в червоному вині з додаванням цибулі. Пікантний смак гарантований.

Інгредієнти

свинина – 500 г
цибуля ріпчаста – 2 головки
морква – 1 невелика
часник – 3-2 зубчики
сіль і чорний перець – за смаком
вино червоне – 1 стакан
рослинна або оливкова олія – для смаження

Як приготувати Печеня з свинини, тушкована у вині

Свинина – це той вид м’яса, які полюбився майже всім, як жінкам, так і чоловікам. М’яке і ніжне м’ясо молодої свинки, так і проситься, щоб його неодмінно приготували і з’їли. Існує велика кількість страв зі свининою, це можуть бути: салати, гарніри, стейки, шашлики, супи, бутерброди і багато іншого. Приготування свинини може бути і дуже легким, і досить важким. Ситне і смачне свиняче м’ясо подають, як і на святковий стіл, так і на звичайний сімейний обід. Смажена свинина з цибулею – легкий і шалено смачний рецепт, який сподобається всім домашнім кулінарам.

Покроковий рецепт

Для початку мою м’ясо. Потім потрібно гарненько його обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати на порційні шматочки середнього розміру. Далі обвалюємо кожен шматочок в суміші перцю і солі. Розігріваємо сковорідку наливаємо туди рослинне або оливкове масло. Коли масло максимально нагріється кидаємо шматочки свинячого м’яса і обсмажуємо до золотавої скоринки.

Далі чищу цибулю і нарізаю невеликими півкільцями. Коли м’ясо гарненько обжарилось, починаю додавати цибулю. Лука повинно бути досить багато і тому я акуратно перемішуємо вміст на сковороді. Так само, додаю пару зубчиків часнику і порізану кільцями моркву. Смажити все потрібно до того моменту, поки цибуля не стане золотистого кольору. Коли це відбудеться, я виливаю червоне вино (потрібно щоб воно було не солодке) і накриваю все кришкою, щоб м’ясо з цибулею потушилось у вині. Гасити потрібно до того моменту, поки все вино не випарується.

Коли вино випарувалося, знімаю кришку і збільшую вогонь. На середньому вогні смажу м’ясо з цибулею ще приблизно п’ять хвилин. Коли страва готова, красиво викладаю його на тарілку і подаю до столу. М’ясо виходить дуже соковитим, а цибулю трохи карамелізованою.