Печериці, смажені з сиром

Печериці, смажені з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий у приготуванні рецепт смажених грибів з сиром.

Інгредієнти

Гриби варені – 200 гр
Цибуля ріпчаста – 50 гр
Сир твердий – 50 гр
Майонез – 20 гр
Рослинне масло – 2 ст. ложки
Зелень петрушки – 5 гр
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Шампіньйони, смажені з сиром

Рецепт смажених грибів з сиром дуже простий у приготуванні. Грибочки готуються в сковороді, без використання духовки. Про користь грибів відомо багато, хотілося б відзначити, що в цьому рецепті міститься достатня кількість білка. Блюдо виходить ситним і малоуглеводным, тому підійде для тих, хто любить смачно поїсти, але стежить за своєю вагою. Грибки можуть бути будь-які. Я використовую лучні печериці, зібрані самостійно і заготовлені на зиму в морозильній камері. Використання грибного напівфабрикату зменшує час приготування страви. Дуже зручно прибігти з роботи, швидко приготувати простий, але поживний обід і насолоджуватися відпочинком.

Покроковий рецепт

Грибочки ріжемо не дуже дрібно. Якщо нарізати дуже дрібно, страва може вийде сухуватим.

Цибулю ріжемо півкільцями. Якщо не подобається вигляд смаженого лука в готовому блюді, можна використовувати дуже дрібну нарізку.

Натираємо на тертці сир. Сир краще брати твердий, для того, щоб було зручніше натерти. Щоб зменшити калорійність страви, можна взяти сир низької жирності.

Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Я сильно не засмажую, намагаюся зменшити час теплової обробки продуктів, щоб зберегти вітаміни.

Додаємо до смаженій цибулі гриби і майонез. Смажимо 10 хвилин на середньому вогні. Майонез повинен повністю перемішатися з грибами. В процесі обсмажування додаємо сіль і перець за смаком.

Посипаємо грибочки натертим сиром і зеленню петрушки. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо на кілька хвилин на плиті, щоб розплавився сир. Блюдо краще подавати гарячими, поки сир ще тягнеться. Грибочки з сиром можна їсти як основне блюдо з салатом, а можна подавати як гарнір до м’яса.