Горіховий соус доповнює курячу печінку дуже цікавим смаком. Рецепт цієї страви привезений з Індії.
Інгредієнти
Печінка куряча – 500 гр. | |
Борошно – 3 столові ложки | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Масло вершкове – 50 гр. | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Кардамон зелений – 5-7 шт. | |
Чікен масала або приправа для приготування курки – 1 столова ложка | |
Каррі – 1 чайна ложка | |
Часник – 3-4 зубчики | |
Корінь імбиру – 20-30 гр. | |
Сметана – 1 стакан | |
Волоські горіхи (очищені) – 0,5 склянки | |
Сіль – за смаком |
Страва не дуже складне в приготуванні. Продукти для його приготування доступні практично в будь-якому магазині.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.
Печінку курячу промити холодною водою, посолити, додати каррі (1/2 частина) і чікен масалу. Перемішати.
Печінка обваляти в 2 столових ложках борошна і обсмажити на рослинному маслі (2 столові ложки) з двох сторін до золотистого кольору.
Імбир натерти на дрібній тертці, до імбиру видавити через землянку часник і перемішати.
Розтопити вершкове масло в 1 столовій ложці рослинного масла і обсмажити насіння гірчиці і кардамон.
Додати часник з імбиром і обсмажити близько хвилини.
Волоські горіхи розчавити ножем і додати в сковороду.
Змішати сметану, борошно, каррі і сіль. Соус додати в сковороду і прокип’ятити близько 3 хвилин, при необхідності додати воду. Додати обсмажену піч в соус і протушкувати близько 10 – 15 хвилин.
Блюдо готове. Подавати можна з рисом або макаронами. Приємного апетиту!