Курчата по-польськи, фаршировані печінковим фаршем

Курчата по-польськи, фаршировані печінковим фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную приготувати апетитну страву – курчата по-польськи, начинені печінковим фаршем.

Інгредієнти

Курчата (тушки) – 3 курчати
Печінка куряча – 300 грам
Батон (краще вчорашній) – 200 грам
Масло вершкове – 50 грам
Масло топлене – 80 грам
Бульйон курячий – 250 мілілітрів
Сметана – 150 грам
Яйце – 1 штука
Борошно пшеничне – трохи
Молоко – 200 мілілітрів
Сіль і перець мелений – за смаком
Цибуля, петрушка, кріп – по чуть-чуть

Як приготувати Курчата по-польськи, фаршировані печінковим фаршем

Однією з прекрасних кухонь є польська кухня. У неї величезна кількість всіляких страв, які стали загальноприйнятими. Чого тільки варті польські фляки. Але про фляках в інший раз… Сьогодні в меню у нас зовсім інша страва. Я напишу рецепт приготування курчат по-польськи, блюдо дуже апетитне, вже Ви мені повірте;)

Покроковий рецепт

Для початку зробимо печінковий фарш!
Перед тим як принести м’ясорубку, слід замочити наш батон в молоці. Далі потрібно віджати його. Тепер беремо м’ясорубку і, разом з мокреньким батоном, проворачиваем курячу печінку. Фарш готовий! До нього необхідно додати, що залишився молоко і вершкове масло. Посолити і поперчити за смаком. Розбиваємо туди яйце, притому, що і жовток і білок додаємо окремо. Жовток відразу, а білок необхідно попередньо збити і додати. Дрібно нашинкуем нашу зелень і також додаємо у фарш. Тепер все дуже ретельно потрібно перемішати. Готово!

Тепер будемо варганити самого курчати.
Під шкіру курчати, в області грудки, крилець і середини спини, акуратно закладаємо наш печінковий фарш. На це піде не надто багато фаршу. Основним фаршем потрібно нашпигувати курчат зсередини. Готово!

Тепер переходимо до процесу смаження!
Беремо велику сковороду або жаровню. У неї наливаємо більшу частину топленого масла. Ставимо на плиту. Розігріваємо масло і викладаємо наших курчат спинкою вниз. Поллємо їх залишками топленого масла. Смажити курчат необхідно постійно поливаючи выделявшимся жиром орієнтовно протягом однієї години.

Тепер зробимо курячий бульйон. Можна звичайно зробити з концентрату. А можна взяти набір для бульйону в магазике і з усього цього замутити наваристий бульйон;). Як хочете в цьому питанні! В отриманий бульйон додаємо крапельку пшеничного борошна, трохи жиру від жаровні і сметану (за рецептом). Трохи покипятив, необхідно залити ципляток частиною отриманого соусу. Курчатам дати постояти в теплі хвилин так двадцять і вуаля… Курчата по-польськи готові!
Далі необхідно курчат розрізати на дві частини і, тепер скрізь, полити соусом. Нарешті то можна приступати до трапези;)
Їсти подано! Приємного Вам апетиту!