Рис з тушкованою куркою в підливі

Рис з тушкованою куркою в підливі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У цьому рецепті я докладно розповім, як приготувати смачну курку з підливою і правильно зварити рис. Таке блюдо можна подавати і на святковий стіл, і на повсякденний вечерю.

Інгредієнти

Курка – 500 грам
Рис – 250 грам
Сіль – за смаком Щіпка
Суміш для підливи – 2 столові ложки
Вода – 300 мл
Цибуля ріпчаста – 1 штука

Як приготувати Рис з тушкованою куркою в підливі

Іноді дуже хочеться чогось простого і м’ясного. Рис з куркою – саме просте рішення. Головна «родзинка» тут – підлива. Саме вона робить рис є дуже смачним і насиченим. Головне в приготуванні цієї страви – не перетримати підливу на сковороді інакше вона перетвориться на желе або взагалі википить. Необхідно враховувати цю тонкість приготування.

Покроковий рецепт

Спочатку розморозьте курку і обсмажте її на сковороді 8-10 хвилин.

Потім чистимо цибулю, дрібно його ріжемо й додаємо його до курки. Обсмажуємо до золотавої скоринки.

Тепер приготуємо саму підливу. Я роблю її з готової суміші. Додаємо в миску суху суміш для підливи і воду. Ретельно перемішуємо.

Отриману суміш вливаємо до нашої курки і накриваємо кришкою. Тушкуємо до готовності, приблизно п’ятнадцять хвилин.

Поки м’ясо готується, ставимо воду на плиту і чекаємо поки закипить.

Після закипання, кладемо рис і варимо двадцять-двадцять п’ять хвилин.


До того часу, наша курочка вже готова. На тарілку кладемо рис, курку і поливаємо все це підливою.