Курячий фарш, тушкована в томатному соусі

Той варіант рецепту, коли достатньо підготувати всі інгредієнти і займатися своїми справами, поки смачну вечерю готується сам.

Інгредієнти

Куряче філе – 390 г
Помідори – 200 г
Цибуля – 20 г
Оливкова олія – 1 столова ложка (за бажанням)
Сіль, перець, спеції – за смаком

Як приготувати Курячий фарш, тушкована в томатному соусі

Набридла варена “курогрудка”, але свинина і яловичина – занадто важко? Цей рецепт нікого не залишить байдужим. М’ясний соус, що ідеально підходить до будь-якого виду гарніру.

Покроковий рецепт

На фотографії все інгредієнти, які я використовувала.

Для початку необхідно зайнятися куркою. Від очищеного філе я відрізаю зайвий жир і розрізаю на середні шматочки, складаю їх у чашу міні-комбайни, туди ж кладу середні шматочки цибулі. Блендер відмінно допомагає зробити фарш таким чином самостійно. У будь-якому випадку, можна використовувати вже готовий фарш. Не забудьте додати туди цибулю.

Відправляю фарш на розпечену антипригарну сковороду, не змащену маслом. Періодично помішую курку, щоб вона підсмажилася рівномірно з усіх боків.

А поки приготую томатний соус. Для цього необхідно помідори порізати на 4 частини і відправити в чашу блендера. Додати туди сіль. При бажанні можна додати трохи оливкової олії і додаткових приправ. Добре підійдуть італійські трави. Збиваємо блендером помідори до однорідної маси.

До того моменту, поки готується соус, фарш вже підсмажиться. Саме час вливати одержаний томатний соус м’ясо. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і знизьте вогонь до мінімуму. Тепер можна забути про цю страву на пів години. Через 30 хвилин курка в томатному соусі, яка підійде до будь-якого гарніру, буде готова. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечені курячі кишеньки, фаршировані полуницею