Для приготування коржів на печінковий торт нам знадобиться печінка, яйця, борошно і сіль. Для начинки знадобиться моркву, цибулю, масло і спеції. Зелень необхідна для прикраси страви.
Інгредієнти
Куряча печінка – 600 г | |
Мука – 4 ст. ложки | |
Яйця – 3 шт. | |
Морква (велика) – 3 шт. | |
Цибуля (великий) – 1 шт. | |
Сіль, перець – за смаком | |
Масло – для смаження | |
Зелень – для прикраси | |
Майонез – для змазування шарів |
Куряча печінка – неймовірно цінний продукт, однак не всі готові вживати її у вареному або смаженому вигляді. Урізноманітнити смак курячої печінки і зробити страву більш святковим дозволить приготування печінкового торта з морквою.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні продукти. Печінку ретельно промиваємо, замочуємо водою на 20 хвилин.
Зливаємо воду з печінки і ще раз ретельно промиваємо продукт водою. За допомогою блендера збиваємо курячу печінку в однорідну масу.
Додаємо в суміш сіль за смаком і перемішуємо масу.
Розбиваємо 3 яйця і збиваємо масу до однорідності.
У готову суміш додаємо 4 столові ложки борошна, попередньо просіяного. Вимішуємо масу до однорідності так, щоб у печінковому тесті не залишилося грудочок.
На добре розігріту сковорідку додаємо олію і обсмажуємо коржі з двох боків до появи гарної скоринки. Залишаємо коржі остигати.
Готуємо начинку. Очищену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо до золотистого кольору.
Натираємо моркву на крупну тертку і дожариваємо разом з цибулею. Начинку солимо і перчимо за смаком. Даємо її можливість охолонути.
Після того, як коржі і морквяно-цибульна начинка охололи, починаємо збирати торт. Кожен корж змащуємо тонким шаром майонезу і викладаємо начинку. Поступово збираємо всі коржі між собою.
Повністю зібраний торт прикрашаємо зеленню. Даємо трохи настоятися протягом не менше 3х годин. Подавати можна як холодним, так і розігрітим. Приємного апетиту!