Не любите печінку? А ви пробували печінковий торт? Спробуйте приготувати цю чудову закуску з неповторним пікантним смаком.
Інгредієнти
Для тіста | |
Печінка – 400 гр. | |
Куряче яйце – 1 шт. | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Борошно – 3 ст. л. | |
Молоко – 4 ст. л. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Для начинки | |
Цибуля – 2 шт. | |
Морква – 2 шт. | |
Мало рослинне для обсмажування | |
Соус | |
Майонез – 5 ст. л. | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Зелень – за смаком |
На перший погляд рецепт може здатися складним, але зробивши торт перший раз, ви зрозумієте, що нічого складного тут немає. Може виникнути складність у випіканні млинців. Щоб труднощі не виникли, використовуйте сковороду з антипригарним покриттям і змазувати поверхню маслом перед кожним новим млинчиком.
Покроковий рецепт
Печінку промити і звільнити від пленочек.
Шматочки печінки пропустити через м’ясорубку разом з цибулею.
В печінковий тісто вбити яйце і покласти сметану.
Додати молоко, масло, всипати борошно. Посолити і поперчити за смаком. Збити віночком до однорідної рідкої маси.
З печінкового тесту випекти млинці. Сковороду кожен раз потрібно змащувати маслом, щоб млинці не пригоріли і легко переверталися. Приблизний час обсмажування – по 2 хвилини з кожного боку.
Для начинки потрібно підготувати овочі. Морква промити і натерти на крупній тертці. Цибулю почистити і порізати невеликими кубиками. Овочі злегка обсмажити в рослинній олії. Можна трохи посолити.
Щоб приготувати соус, потрібно змішати майонез з пропущеним через чеснокодавку часником і подрібненою зеленню. Збираючи торт, потрібно в першу чергу нанести на блін майонезний соус, потім покласти 2 ст. л. овочевої начинки і розрівняти. Таким чином зібрати всі млинці в торт.
Останній млинець змастити тільки соусом. Дати Торту просочитися протягом декількох хвилин. Закуска підходить для вживання як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту.