Печінковий торт

Печінковий торт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Рецепт печінкового торта.
Печінку помити, зрізати зайвий жир (якщо він є), нарізати на великі шматочки і пропустити через м’ясорубку. Додати 2 курячих яйця, за смаком сіль і трохи рослинного масла. Все гарненько перемішати.

Влити 200 мл молока, ще раз перемішати столовою ложкою.

Додати 150 г просіяного борошна, добре перемішати, щоб не було грудочок. Якщо тісто здасться рідкуватим, додайте ще трохи борошна. Печінковий тісто має вийде, як на млинці.

Сковороду з рослинним маслом сильно розжарити (бажано використовувати чавунну сковороду). Смажити млинці на середньому вогні до золотистого кольору.

Перевернути млинець, смажити з іншого боку. Щоб млинець не ламався під час перевертання, можете зробити так… підсмажити млинець на одній стороні, потім перекинути його на іншу сковороду, при цьому перевернувши. Продовжувати смажити до золотистого кольору. Якщо ви переживаєте, що печінковий торт вийде занадто жирним, остиглі коржі викладіть на паперовий рушник і промокніть трохи, зайве масло піде.

Почистити 3 зубчики часнику і натерти його на дрібній тертці або видавити через чеснокодавку. Для змащення печінкових коржів змішати майонез з тиском часником.

Збираємо печінковий торт. Перший корж укласти на красиве блюдо, змастити його часниково-майонезній сумішшю. Виконати цю процедуру з усіма іншими коржами, накладаючи їх один на одного.

Верхній корж і боки рясно змастити майонезом. Кріп промити, обсушити, дрібно нарізати. Бока печінкового торта присипати рубаним кропом.

Верх торта з печінки прикрасити помідорами черрі, порізаними навпіл. Дати настоятися в прохолодному місці декілька годин. А краще всього поставити його на ніч у холодильник.

Подавати печінковий торт до столу, нарізавши на шматочки у вигляді закуски. Приємного апетиту!