Печиво – Білі ялинові шишки

Печиво – Білі ялинові шишки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У глибоку чашку насипати заздалегідь просіяне борошно, сіль, вливаємо розтоплене вершкове масло. Тісто розмішуємо, спочатку виделкою або лопаткою, а потім руками між пальців до стану крихт. У крихти додаємо цукрову пудру, ретельно перемішати.

У ємність з водою вбиваємо жовток яйця, разбалтываем суміш виделкою до однорідної консистенції. Вливаємо водну суміш в борошно, замішуємо м’яке, але не липнущее до столу тісто. Після обертаємо його або харчовою плівкою, або просто прибираємо тісто в целофановий пакет на півгодини.

Що б приготувати начинку печива потрібно очищений мигдаль, такий продається в кожному магазині. Якщо ж у вас під рукою тільки мигдаль в лушпинні, не біда можна очистити самим, не прикладаючи особливих зусиль. У даному рецепті потрібно близько 400 грам мигдалю, на цей вага беремо в два рази більше води, тобто 800 – 900 мілілітрів.

Ставимо воду на вогонь і як тільки вона закипить, кидаємо в неї мигдаль, чекаємо, коли вода знову закипить. З цього моменту проварюємо мигдаль з водою рівно 120 секунд, відкидаємо його на друшляк, чистимо від лушпиння, сушимо до суха за допомогою паперових рушників.

Як мигдаль обсохне, розмелюємо його блендером до дрібної крихти. Пересипаємо крихту в чашку, додаємо цукор, кунжут, добре перемішуємо руками, знову розмелюємо суміш у блендері. Завдання другого перемолу подрібнити начинку так, щоб кунжут з мигдалем почали виділяти масло, яке зв’яже масу, зробивши її м’якою, віддалене схожою на пластилін. Тому без блендера це печиво важко приготувати. Якщо у вас потужний блендер, то можна спробувати перемолоти всю масу за один раз, але краще все-таки робити це порціями.

У горіхову начинку вмішуємо розтоплене масло, воду, мед. Все перемішуємо руками до консистенції, з якої вже можна ліпити кульки начинки. Якщо маса суха, просто збільшуємо кількість води, зазначене у рецепті.
Накочується з отриманого тіста кульки розміром з горіх.

Беремо наше тісто розкачуємо його в тонкий корж, склянкою вирізаємо круглі заготовки. У центр кругляшка кладемо кульку начинки, защипливаем тісто зверху кульки. Скачуємо з тіста з начинкою кулька, після надаємо форму овалу, звужений до низу, пам’ятаючи, що у нас повинні вийти шишки. Фактуру ялинових шишок робимо за допомогою маленьких ножиць. З їх допомогою робимо надрізи в шаховому порядку по всьому периметру печива.

Акуратно укладаємо шишки на деко, який вистелити пергаментним папером. Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 13 – 15 хвилин.