Печиво з начинкою Подвійна згущене молоко

Це печиво готується з тіста на згущеному молоці, а всередині міститься начинка з вареного згущеного молока, тому рецепт з відповідною назвою.

Інгредієнти

борошно пшеничне – 1,5 склянки
масло вершкове або маргарин для випічки – 120 гр.
яйце куряче – 2 шт.
згущене молоко – 1 банка (380 гр.)
сода – 1 ч. л.
варене згущене молоко – для начинки

Як приготувати Печиво з начинкою “Подвійна згущене молоко”

У класичному рецепті в якості начинки використовується варене згущене молоко. За бажанням його можна замінити джемом, густим варенням, повидлом або шоколадом. Та й без начинки ці кулінарні вироби виходять не менш смачними.

Покроковий рецепт

Готуємо всі необхідні для замісу тіста продукти.


Розтоплюємо жир до рідкого стану, попередньо нарізів його на шматочки. Розтоплений масляний продукт знімаємо з плити і охолодити.


У велику миску розбиваємо два яйця. Добре збовтуємо яєчну суміш виделкою.


В яєчну масу вливаємо розтоплене і остигле масло. Додаємо згущене молоко і добре перемішуємо складу.


Додаємо соду або розпушувач. Поступово додаємо борошно.


Замішуємо досить густе еластичне тісто. Розминаємо ком на робочій поверхні, закутуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на кілька хвилин.


З готового тіста починаємо формувати печиво. Поділяємо тісто на кілька маленьких частин. З кожної частини катаємо кулька розміром з тенісний м’яч.


Легким натисканням долонею перетворюємо кульки в коржі. У центр кожної заготовки кладемо начинку – ½ ч. л. варенки.


Акуратно і надійно заліплюємо виріб, щоб начинка не витекла в процесі випікання. Надаємо виробу красиву круглу форму.

Викладаємо заготовки на змащений маслом деко і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Встановлюємо температуру на позначку 180 градусів.

Дивіться також:  Торт Тірамісу з полуницею


Пригощаємо домочадців смачним печивом з начинкою.