Печиво – хрумкі горішки зі згущеним молоком

Печиво – хрумкі горішки зі згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт тіста для горішків.
Взяти 3 курячих яйця, розбити, відокремити жовтки від білків. Жовтки збити за допомогою виделки з 1 склянкою цукру і дрібкою солі.

Додати 200 г розм’якшеного вершкового масла. Гарненько перемішати.

Білки збити в міцну піну міксером (для кращого підйому можна додати в кінці збивання лимонну кислоту на кінчику ножа або кілька крапель лимонного соку). Додати в раніше приготоване тісто. Перемішати. Всипати попередньо просіяне борошно вищого сорту. Перемішати все до однорідної консистенції столовою ложкою. Кількість борошна може варіюватися залежно від її сорту. Тісто повинне вийти густе, але ллється.

Спеціальну форму для горішків розжарити на вогні, змастити рослинним маслом за допомогою пензлика (змащувати потрібно зовсім не багато і лише один раз, так як тісто і так містить більше кількість вершкового масла). У кожну клітинку покласти по 2/3 чайної ложки тесту (більше не потрібно, так як тісто буде притискатися і вилазити з формочки).

Піч горішки до золотистого кольору, періодично перевертаючи форму. Щоб горішки легше вытаскивались можна підчепити їх з краю виделкою, перевернути орешницу, висипати шкарлупки в глибоку чашу.

Спечені шкаралупки горіхів остудити, зрізати зайве (зручніше це зробити ножицями).

Згущене молоко покласти в каструлю, залити водою і варити близько 3-х годин. Залишки — крихти, змішати з вареним згущеним молоком. Вийде начинка.

Наповнити шкарлупки приготовленої начинкою.

З’єднати половинки скорлупок.

Солодкі горішки з вареним згущеним молоком готові. Подавати до столу. Насолоджуйтесь!