Печиво з горіхами і насінням, приготоване на вершках – прекрасний варіант випічки на кожен день.
Інгредієнти
яйця – 1 шт. | |
цукор – 3 ст. л. | |
вершки 20-33% – 3 ст. л. | |
фундук очищений – 30 г (близько 20 шт.) | |
насіння соняшнику – 20 г | |
борошно – 150 г | |
розпушувач – 0,5 ч. л. |
Рецепт цього печива відрізняється невеликим вмістом жиру і цукру, тому таке печиво підійде тим, хто ретельно стежить за своїм раціоном. Замість масла або маргарину в рецепті використовуються вершки. Цей продукт робить печиво ніжним і надає йому приємний вершковий присмак. Печиво з низьким вмістом жирів найчастіше виходить несмачним. Тому, щоб смак випічки вийшов більш виразним, в печиво додані насіння і горіхи. Завдяки їм печиво набуває злегка пухку структуру і приємний хрускіт.
Покроковий рецепт
Яйця з’єднайте з цукром.
Фундук подрібнюємо.
Додаємо горіхи і насіннячка до яєчно-цукрової суміші.
Вводимо вершки. У мене вершки, зняті з базарного молока, але можна використовувати і магазинні вершки.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем.
Формуємо печива і викладаємо їх на деко.
Випікаємо при температурі 180 градусів – 20-25 хвилин