Готувати просто, інгредієнти більш ніж доступні. Печиво розсипчасте і хрустке.
Інгредієнти
Борошно – 350 грамів | |
Цукор – 150 грамів | |
Яйце – 1 | |
Ванільний цукор – трошки | |
Масло – 150 грамів | |
Сода – 0.5 ч. л. погасити оцтом | |
Сіль – трішки | |
Джем – трохи червоного кольору | |
Насіння гарбуза – 35 штук або мигдаль |
Якщо ви відзначаєте Хелловін, то дане печиво може стати родзинкою вечора. Підійде для тих, що худнуть. Тому що на вигляд печиво викликає легку огиду, але смак дуже порадує. Можна їсти з закритими очима.
Покроковий рецепт
Яйце розмішуєм з цукром, ванільним цукром, сіллю.
Додаємо масло, добре перемішати.
Соду погасимо оцтом (у мене яблучний).
Додаємо до тіста соду і борошно.
Тісто не потрібно місити довго, щоб печива не вийшли занадто жорсткими.
Формуємо пальчики. Тут намагатися не потрібно, в манікюрному салоні. Пальчики не потрібно робити товстими, адже тісто трохи підніметься. Чим кривее, тим краще, зморшки малюємо ножем.
Кінчики пальців мачає в джем і приліплюваний насіння, це будуть нігті. Викладаємо на деко (змащений), ставимо в духовку.
Випікаємо 18 хвилин. Готові печива можна трохи полити джемом.