На повільному вогні розтопити жир (маргарин або масло).
Зняти з плити і трохи остудити. Покласти сметану. Перемішати.
Додати цукровий пісок і яєчний продукт. Все ретельно перемішати.
У рідку масу вмішати сир.
Соду погасити оцтом і додати до тіста. Добре перемішати, щоб разрыхляющий продукт розподілився рівномірно.
Поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Дати йому відпочити протягом 10 хвилин.
Готове тісто розкачати в пласт, товщина якого повинна бути близько 0,5 див. Кухлем або великою склянкою вирізати кружечки.
З кожного кружечка сформувати печиво. Для цього його потрібно вмочити в цукор, скласти навпіл так, щоб цукор був усередині. Знову вмочити один бік півкола в цукор і скласти навпіл. Отриманий “поплавок” з одного боку вмочити в цукор.
Печиво викласти на змащений маслом деко і поставити в духовку випікатися. Час випікання становить 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Вийняти готове печиво з духовки і дати йому охолонути. Перекласти в вазочку і подати до чаю. Приємного апетиту.