Дуже швидкий і простий у приготуванні рецепт. Головне, не забути прибрати тісто на 2 години в холодильник.
Інгредієнти
борошно – 400 г | |
масло вершкове – 200 г | |
цукор – 200г | |
яйця – 3 шт | |
сода – 1 ч. л | |
цукор ванільний – 10г | |
сіль – 0.5 год .л | |
білок яєчний – 1 шт для глазурі | |
пудра цукрова – 150 г для глазурі | |
сік лимонний – 1.5 ч. л для глазурі |
Новий рік це сімейне свято, домочадців хочеться порадувати чимось смачним. Для цього відмінно підійде смачне і розсипчасте пісочне печиво, про рецепт якого я вам розповім.
Покроковий рецепт
Доводимо масло до кімнатної температури. Збиваємо його в мисці.
Додаємо цукор, збиваємо.
Додаємо яйця.
Потім додаємо муку змішану з сіллю, содою і ваніліном. У нас виходить пісочне тісто. Прибираємо в холодильник на 2 години.
Далі… розкачуємо тісто.
Вирізаємо формочками печиво і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
Випікати в розігрітій до 175 градусів духовці протягом 7-10 хвилин. Духовку треба розігріти заздалегідь!
Поки печиво готується, зробимо глазур. Збиваємо білок в піну міксером.
Додаємо сік лимона і цукрову пудру.
Після приготування залишаємо печиво відпочити. Коли печиво охолоне ,викладаємо глазур в кондитерський мішок і прикрашаємо наш смачний десерт.
На цьому все!!! Приємного чаювання!