Готуємо всі необхідні для замісу тіста продукти.
Розтоплюємо жир до рідкого стану, попередньо нарізів його на шматочки. Розтоплений масляний продукт знімаємо з плити і охолодити.
У велику миску розбиваємо два яйця. Добре збовтуємо яєчну суміш виделкою.
В яєчну масу вливаємо розтоплене і остигле масло. Додаємо згущене молоко і добре перемішуємо складу.
Додаємо соду або розпушувач. Поступово додаємо борошно.
Замішуємо досить густе еластичне тісто. Розминаємо ком на робочій поверхні, закутуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на кілька хвилин.
З готового тіста починаємо формувати печиво. Поділяємо тісто на кілька маленьких частин. З кожної частини катаємо кулька розміром з тенісний м’яч.
Легким натисканням долонею перетворюємо кульки в коржі. У центр кожної заготовки кладемо начинку – ½ ч. л. варенки.
Акуратно і надійно заліплюємо виріб, щоб начинка не витекла в процесі випікання. Надаємо виробу красиву круглу форму.
Викладаємо заготовки на змащений маслом деко і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Встановлюємо температуру на позначку 180 градусів.
Пригощаємо домочадців смачним печивом з начинкою.