Печиво з солоного тіста на ялинку

Печиво з солоного тіста на ялинку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

4 склянки борошна змішати з 1 склянкою солі. Сіль краще використовувати велику. Ввести в приготовану суміш поступово воду (частинами), при цьому постійно помішуючи. Воду додавати до тих пір, поки не вийде при замісі куля. Кількість води визначте самі, так як і борошно і стакани у всіх різні :-). Розкачати тісто.

Використовуючи улюблені форми кондитерські, залізні або дитячі пластикові) виріжте печиво з розкатаного тіста.

Візьміть трубочку для коктейлю. (Якщо ви будете використовувати стрічку, а тонку ниточку, можна зробити дірочки сірником).

І за допомогою трубочки зробіть дірочки для стрічок у верхній частині печива.

Деко або решітку вистелити пергаментним папером. Викладіть печиво на папір і випікайте при температурі 60 градусів протягом 2 годин. Потім вимкніть духовку і дайте постояти, «відпочити» печеньям ще годину. Вийміть солоне печиво з духовки і охолодіть. Остигає печиво дуже швидко. Так що можете вже починати готувати прикраси для печива.

Тепер можна прикрасити печиво на свій розсуд.
Ви можете просто побризкати печеньки лаком, щоб вони блищали. Або приготувати різнобарвну глазур. Якщо глазур перекласти в поліетиленовий пакет і зрізати маленький куточок, можна намалювати різнокольорові смужки або серпантин на печиві. Прикрасити печиво кондитерськими присипками, бісером або іншими атрибутами, поки глазур не засохла. Вставте стрічку в дірочку, зробіть вузлик і прикрашайте ялинку разом з дітьми! Всі святкові дні печива вам будуть нагадувати про весело проведений час на кухні!

Чудово додати в тісто мускатний горіх, імбир або корицю, печиво буде пахнути природним чином і дуже довго! Щасливих свят!