Яйця по-шотландськи на столі виглядають дуже красиво і хороші як гарячими, так і холодними.
Інгредієнти
Яйця перепелині – 10 шт. | |
Куряче філе – 300 г | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Гірчиця – 1 ч. л. | |
Рослинна олія – 200 мл (для фритюру) | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Панірувальні сухарі – 150 г | |
Кріп – 1 ст. л. (рубленої) |
Яйця по-шотландськи на столі виглядають дуже красиво і хороші як гарячими, так і холодними. Подавати їх можна як закуску, порізавши навпіл, і в якості гарячого страви з гарніром. Інгредієнти розраховані на 10 тефтелькою.
Покроковий рецепт
Куряче філе нарізати на невеликі шматочки, закинути в чашу блендера. Додати кріп, часник, гірчицю, сіль і чорний перець за смаком.
Подрібнити.
Перепелині яйця відварити (3 хвилини), остудити, почистити.
Підготувати 3 тарілочки. Одну з панірувальними сухарями. Другу – з збитим яйцем. Третю – з борошном. Готовий фарш приблизно поділити на 10 частин. На долоньку покласти 1/10 частину, зробити корж. У центр викласти перепелине яєчко, сформувати кульку.
Кожен курячий кулька паніруємо в борошні, потім макаємо в яйце і обвалюємо в сухарях.
Повторити з рештою фаршем. Виходять ось такі м’ясні кульки (фаршировані фрикадельки). У сковороді з високими стінками обсмажити (близько 8 хвилин) на рослинному маслі фрикадельки (масло, повинна хоча б на половину приховувати кульки).
Обсушити фрикадельки на паперовому рушнику. Порізати навпіл. Подавати до столу.
Приємного апетиту!