Перепелині яйця по-шотландськи

Перепелині яйця по-шотландськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яйця по-шотландськи на столі виглядають дуже красиво і хороші як гарячими, так і холодними.

Інгредієнти

Яйця перепелині – 10 шт.
Куряче філе – 300 г
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Гірчиця – 1 ч. л.
Рослинна олія – 200 мл (для фритюру)
Борошно – 2 ст. л.
Часник – 1-2 зубчики
Яйця курячі – 1 шт.
Панірувальні сухарі – 150 г
Кріп – 1 ст. л. (рубленої)

Як приготувати Перепелині яйця по-шотландськи

Яйця по-шотландськи на столі виглядають дуже красиво і хороші як гарячими, так і холодними. Подавати їх можна як закуску, порізавши навпіл, і в якості гарячого страви з гарніром. Інгредієнти розраховані на 10 тефтелькою.

Покроковий рецепт

Куряче філе нарізати на невеликі шматочки, закинути в чашу блендера. Додати кріп, часник, гірчицю, сіль і чорний перець за смаком.

Подрібнити.

Перепелині яйця відварити (3 хвилини), остудити, почистити.

Підготувати 3 тарілочки. Одну з панірувальними сухарями. Другу – з збитим яйцем. Третю – з борошном. Готовий фарш приблизно поділити на 10 частин. На долоньку покласти 1/10 частину, зробити корж. У центр викласти перепелине яєчко, сформувати кульку.

Кожен курячий кулька паніруємо в борошні, потім макаємо в яйце і обвалюємо в сухарях.

Повторити з рештою фаршем. Виходять ось такі м’ясні кульки (фаршировані фрикадельки). У сковороді з високими стінками обсмажити (близько 8 хвилин) на рослинному маслі фрикадельки (масло, повинна хоча б на половину приховувати кульки).

Обсушити фрикадельки на паперовому рушнику. Порізати навпіл. Подавати до столу.
Приємного апетиту!