Перець фарширований рисом і овочами, з грибами.

Перець фарширований рисом і овочами, з грибами. – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Люблю готувати цю страву в будь-який час року! Звичайно, саме час для перців це літо і осінь, але завдяки приготованим і вчасно заморожених напівфабрикатів, виходить його готувати і взимку.

Інгредієнти

Болгарський перець – 600 г
Рис – 50 г
Яйця курячі – 1 шт.
Гриби шампіньйони – 200 г або будь-які інші
Морква – 50 г
Ріпчаста цибуля – 50 г
Рослинна олія – 40 мл
Сметана – 100 г
Томатна паста – 100 г
Вода – 1200 мл або стільки, щоб вистачило для гасіння
Спеції – 1 г будь-які

Як приготувати Перець фарширований рисом і овочами, з грибами.

Перець цінний своїми вітамінами, викликає апетит, має дуже приємний специфічний смак, гарний як в салатах, так і в запеченому або вареному вигляді. Фарширований перець це гордість Болгарської кухні, а також дуже люблять його і вважають своїм, румуни, молдовани і азербайджанці.

Можна приготувати величезну кількість видів фаршированого перцю, в начинку можна використовувати все, що вам підкаже Ваша фантазія і смак!

Сьогодні приготуємо перець саме з грибами і рисом і овочами. Я взяла яскраво червоний перець, який виріс на моєму городі. Процес підготовки трудомісткий, але варто того.

Покроковий рецепт

Нам знадобляться такі продукти для приготування трьох порцій: Перець, рисова крупа, гриби, яйце, морква, цибуля, олія, сметана, томатна паста, спеції (лавровий лист, перець духмяний, перець горошком,часник, гвоздика).

Всі овочі ретельно промиваємо від бруду і пилу, з перцю видаляємо середину разом з плодоніжкою, яку можна залишити, а можна і ні, вона швидше для краси, ніж для справи. Цибулю, моркву, гриби сьогодні це печериці, при бажанні можна використовувати будь-які, чистимо, нарізаємо соломкою, рис промиваємо до прозорої води, яйця ретельно мию. Поки подготавливала овочі, на піч поставила кип’ятити воду для рису.

Вже підсолена вода закипіла. Висипаю в неї промиту рисову крупу і варю до напівготовності.

У той час поки рис відварюється, готую овочеву пасеровку. На рослинному маслі на початку обсмажую цибулю до прозорого стану, потім додаю моркву, перемішую і пасерую ще 5 – 7 хвилин. В самому кінці додаю гриби, обсмажую все до готовності, трохи солю.

З’єдную відварений рис з пассеровкой, солю, додаю яйце і спеції за смаком, масу добре вимішую.

Отриманим фаршем наповнюю підготовлені перчики, укладаю їх у ємність для гасіння.

Начинені овочі заливаю водою приблизно на половину, воду присаливаю, ставлю тушкуватися. Коли вода закипить-зменшити вогонь до мінімального, щоб зберегти гарну форму перцю.

Готую простенький томатно-сметанний соус, для цього з’єдную томатну пасту зі сметаною і однією склянкою води, додаю сіль, цукор і улюблені спеції (часник, перець горошком, запашний, ароматний гвоздику і кілька лаврових листочків). Виходить дуже ароматно.

Коли соус покипить хвилин 5-7 , додам його в каструлю до перцю, і буду варити під закритою кришкою, на повільному вогні, ще приблизно 20 хв. Як тільки шкірка перців досить розм’якшиться, його можна вимикати і накривати на стіл.

Червоний перець дуже красиво буде виглядати на білосніжних тарілках! Красиво і акуратно викладаю перці, прикрашу їх на свій смак, можна просто посипати страву зеленню. Подавайте на обід, сніданок або вечерю, в гарячому або холодному вигляді, страва завжди буде актуально.
Готуйте з любов’ю, для коханих!