Паелья з куркою, грибами і овочами

Паелья з куркою, грибами і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Оливкова олія – 2 столові ложки
Куряча грудка – 2 шт.
Болгарський перець – 1 чашка нарізаної
Гриби – 1 чашка нарізаних
Морква – 1 чашка нарізаної
Часник – 2 зубчики подрібненого
Рис – 1 1 / 2 склянки довгозернистого
Паприка – 1 / 4 чайної ложки
Червоний перець – 1 / 4 чайної ложки
Соус – 2 столові ложки солодкого соусу чілі
Куркума – 1 / 4 чайної ложки меленої
Помідори – 400 г нарізаного кубиками
Курячий бульйон – 0,5 літра курячого
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Паелья з куркою, грибами і овочами

Середина тижня і мені хочеться поділитися черговим стравою… хоча… Я хотів зробити паелью, але зрозумів, що у мене не всі інгредієнти під рукою. Тому в цьому рецепті я імпровізую.

Класичне іспанське блюдо – паелья. Її можна приготувати з різними видами м’яса, морепродуктами і овочами. Паелья, як правило, ароматизоване і забарвлене шафраном блюдо. Так як в мене його не було, я використовував червоний перець і куркуму, і страви від цього виявилася не менш смачною. Так само я додав деякі додаткові спеції, так як останнім часом мені подобаються гострі страви. Погляньте нижче покрокові фотографії майже “Курячої страви з грибами і овочами”.

Покроковий рецепт

Зробимо суміш приправ, змішавши 2 столові ложки солодкого соусу чилі, 1 / 4 чайної ложки меленої куркуми, 1 / 4 чайної ложки червоного перцю і 1 / 4 чайної ложки паприки.

2 курячі грудки добре промити під проточною водою, нарізати довгими смужками(приблизно 350 р).

Обсмажити в сковороді з високими стінками на 1 столовій ложці оливкової олії на середньому вогні курячу грудку зі сумішшю приправ.

Нарізати кубиками болгарський перець.

Почистити і нарізати моркву.

Взяти гриби, помити.

Гриби нарізати і закинути в сковороду до курячого м’яса.

Смажити ще 5 – 7 хвилин (не пересмажувати), перекласти зі сковороди на тарілку. У ту ж сковороду додати ще 1 столову ложку оливкової олії. Обсмажити на середньому вогні моркву і болгарський перець до золотистого кольору (близько 2 -х хвилин). Покласти куряче м’ясо з грибами назад в сковороду.

Додати рубаний часник і рис. Готувати, помішуючи, поки рис не стане прозорим (1 – 2 хвилини). Потім додати помідори і курячий бульйон. Приправити сіллю і перцем. Довести до кипіння, зменшити вогонь, закрити кришкою і варити, поки рис не стане м’яким (близько 20 – 25 хвилин). Рідина повинна вся вбратися в рис.

Подавати на стіл відразу. Приємного апетиту!

Порада: якщо при варінні рису вода випарувалася, додайте трохи води, якщо ж навпаки води занадто багато, просто відкрийте на час кришку, щоб вона випарувалася.