Фарширований перець – смачне блюдо і яскраве прикраса столу. Фарширований болгарський перець готують з різними начинками. сьогодні приготуємо його з фаршем, рисом і помідорами.
Інгредієнти
Болгарський перець – близько 2 кг | |
Рис – 1,5 склянки | |
Фарш – 600 г приблизно | |
Помідори – 1 кг або томатний сік 1л | |
Рослинна олія – 50 мл | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Сметана – при подачі | |
Зелень – для прикраси |
Фарширований перець – смачне блюдо і яскраве прикраса столу. Фарширований болгарський перець готують з різними начинками. У цій статті ви зможете дізнатися нескладний рецепт приготування перцю, фарширований рисом, м’ясом і овочами.
Покроковий рецепт
Помийте і очистіть від насіння солодкий перець. Ретельно промийте перець всередині, щоб не залишилося насіння. Почистіть цибулю і моркву. Помийте їх і відкладіть в сторону. Помістіть 500 гр рису в каструльку, ретельно промийте його холодною водою, залийте окропом.
Прокрутіть м’ясо на м’ясорубці або поріжте його на дуже дрібні шматочки (бажано використовувати куряче філе). Візьміть велику і глибоку сковороду, так як у неї повинні будуть поміститися всі вище перераховані інгредієнти (крім рису). Налийте в неї 50 мл рослинного масла в сковорідку, потім помістіть в неї м’ясо і обсмажте його з усіх сторін. Засипте в сковороду весь дрібно нарізану цибулю і продовжуйте обсмажувати 5-7 хвилин. Натріть моркву на крупній тертці і, через 5-7 хвилин після додавання цибулі, додайте моркву в сковороду. Після додавання морквини зменшіть вогонь під сковорідкою. Тушкуйте м’ясо 5 хвилин.
Потім додайте в сковороду помідори (1 кг), заздалегідь натерті на тертці, або томатний сік (1 літр) і добре перемішайте з м’ясом. Доведіть до кипіння. Потім злийте з рису воду і викладіть його в сковороду, посоліть за смаком і ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння отриману начинку для фаршированого перцю і кип’ятіть до тих пір, поки зайва вода не випарується. Але рис не повинен вийти дуже сухим. Вимкніть газ під сковородою і залиште її остигати.
Візьміть чайну або десертну ложку і начиніть перець вже остигнула начинкою. Начинку можна сильно утрамбовувати, так як при подальшому приготуванні рису він збільшиться в розмірах і перець може лопнути, але і пустот в перці бути не повинно. Акуратно викладіть перець в заздалегідь підготовлену каструлю або казан. Постарайтеся зробити це так, щоб перець перебував у вертикальному положенні. Це потрібно для того, щоб під час варіння начинка не випала з перцю.
Залийте перець 0,5 л окропу і залишилися томатом або помідорами, раніше натертими на тертці. Посоліть. Поставите каструлю або казан з перцем на вогонь і накрийте кришкою. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть перець до повного приготування рису. За 5 хвилин перед вимиканням вогню, додайте лавровий лист.
Викладіть фарширований перець на тарілку, акуратно розріжте навпіл і полийте зверху густою сметаною. Так само можна нафарширувати будь-які овочі. Я пробувала фарширувати тією ж начинкою помідори, дуже смачно! Страву можна посипати зеленою цибулею, петрушкою або кропом. Приємного апетиту!