Пироги – це знахідка. Не потрібно нічого вылепливать, вимішувати. З’єднав всі складові, вилив у форму і запікати. Ніякої зайвої витрати часу і сил. Одні плюси і задоволення.
Інгредієнти
Варення яблучне – 1 ст можна взяти будь-яку іншу | |
Сода – 0,5 ч. л. не гасити | |
Кефір – 1 склянка | |
Цукор – 0,5 ст | |
Яйця – 2 шт | |
Борошно – 2,5 ст | |
Олія кукурудзяна – 1 ч. л. | |
Кунжут і фундук свіжий – 20 г для прикраси |
Люблю цей пиріг за його доступність та легкість у приготуванні. З мінімальної кількості продуктів, які завжди є під рукою, за півгодини виходить ціла гора їжі. Ідеальне рішення для зустрічі несподівано наскочили гостей.
Покроковий рецепт
У варення додаємо 0,5 ч. л. соди і залишаємо на 5 хвилин. Кислота, яка міститься в варення, погасить соду, і вийде повітряна піниста основа для нашого пирога.
Додаємо до нашої основі 1 стакан кефіру і половину склянки цукрового піску. Перемішуємо.
Тепер розбиваємо туди два яйця і ще раз розмішуємо.
Всипаємо 2,5 склянки борошна і знову все добре перемішуємо. Тісто має бути по консистенції густіше сметани.
Тісто виливаємо в сковороду з високими бортиками, попередньо добре змащену кукурудзяною олією. Прикрашаємо свіжим фундуком і посипаємо насінням кунжуту. І ставимо у вже розігріту до 185 °С (в режимі зверху – знизу) духовку на 20 хвилин.
Дістаємо пиріг тільки тоді, коли він дуже добре пропечеться і стане навіть занадто засмаженим. Це дасть йому припечену середину і хрустяшки з боків. Обов’язково даємо нашому Чортеня охолонути.
Поки він остигає можна змішати кефір з ложкою цикорію і приготуватися отримувати задоволення.