Кіш з зеленим горошком і свининою – відмінний варіант сніданку закуски на святковому столі і обід з собою на роботу.
Інгредієнти
Борошно – 200 р. | |
Рослинна олія – 60 мл | |
Сіль – за смаком | |
Зелений горошок – 300 р. | |
М’ясо свинини – 300 р. | |
Перець червоний – за смаком | |
Коріандр – 1 ч. л. |
Кіш – це відкритий пиріг з французької кухні, основою в якому набирає пісочне тісто і заливка з яєць. Інші компоненти можна вибирати будь-які. В мене момент, коли я вирішила приготувати не було вершкового масла, а у магазин у мороз було йти лінь. Тому спробувала вершкове масло замінити на рослинне. Вийшло теж не погано. Так що з тестом можна також експериментувати.
Покроковий рецепт
1. З борошна, рослинного масла і солі замісити туге тісто. Я роблю це в комбайні, але можна і вручну. Якщо тісто не міситься, додати небагато води.
2. Зелений горошок розморозити і відварити до готовності.
3. М’ясо свинини зварити або запекти і розірвати на шматочки. Можна взяти готову тушонку.
4. Форму для випічки змастити рослинним маслом. Розкачати тісто і викласти у форму так, щоб утворилися бортики.
5. У глибокій мисці змішати свинину, зелений горошок і 4 яйця. Посолити, поперчити. Добре розмішати, щоб яйця розподілилися по всій начинці.
Вилити начинку на тісто. Поставити форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
7. Подавати кіш можна як гарячим, так і холодним. Він прекрасний у будь-якому вигляді.