Спочатку на водяній бані розтопити вершкове масло або маргарин (250 грам), після чого дамо йому охолонути до кімнатної температури, інакше курячі яйця, які ми потім вмешаем, можуть зваритися.
В остиглі рідке масло вмішуємо цукор (200 грам), курячі яйця (два середніх яйця), соду (половину чайної ложки), все добре перемішуємо веселкою. Після пробиття додаємо борошно (550 грам) перемешенную з розпушувачем (одна чайна ложка) і щіпку ваніліну.
Робити це треба порційно, все добре просіваючи, після додавання інгредієнтів масу ретельно перемішують. У підсумку виходить еластичне, м’яке, але не прилипающее до рук тісто.
Його ми візуально ділимо на три частини, одну з яких прибираємо в холодильник хвилин на двадцять. З що залишився тесту на деко розміром 35х38 сантиметрів, встеливши його пекарської папером, розкачуємо прямокутний пласт, формуючи при цьому по краях бортики. Варення, джем або навіть просто протерті ягоди з цукром (300 грам), рівномірно розподіляємо по всьому периметру тесту.
Дістаємо третю частину тіста з холодильника і натираємо її на крупній тертці поверх нашої начинки. Випікається печиво в розігрітій духовці. Температура випікання при 180 градусах 25 хвилин.
Потім, коли пиріг – крихта охолоне, нарізати на порції і холодним подається з молоком. Але можна нарізати і до випічки в духовці.