Запіканка на пісочному пирозі

Запіканка на пісочному пирозі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста: –
Борошно – 250 г
Цукор – 80 г
Вершкове масло – 125 г
Яйця курячі – 1 шт.
Сіль – щіпка
Для начинки: –
Сир – 300 г (приблизно 2 пачки)
Цукор – 100 г
Яйця курячі – 4 шт.
Молоко – 100 мл
Ваніль – 5 г (1 пачка)
Вишня – пюрированная ягода

Як приготувати Запіканка на пісочному пирозі

Сьогодні пропоную Вашій увазі надзвичайно смачну повітряну запіканку на пісочному тісті. Не дивлячись на те, що мої рідні не любителі сирних виробів, від цієї випічки вони були в захваті. За рахунок того, що сир збивається в блендері, запіканка вийшла ніжною, як мус. В начинку додавала черешню-пюре (залишилися запаси з зими).

Якщо ви хочете високу пишну запіканку, не зменшуйте кількість сиру. Якщо ви вже пекли таку запіканку, раджу спробувати урізноманітнити випічку. Для нових смакових відчуттів можна додати родзинки, будь-яку ягоду, апельсинову, лимонну або лаймову цедру, цукати… Така запіканка відмінно підійде на сніданок для всієї родини або на полуденок для дітвори.
Пригощайтеся!

Покроковий рецепт

Приготувати начинку.
У чашу блендера закинути сир, яйця, цукор, ванілін, молоко (або вершки). Всі інгредієнти збити блендером так, щоб вийшла однорідна, ніжна маса. Відкласти готову начинку в бік.

Приготувати тісто.
Розм’якшене вершкове масло змішати з цукром, розпушувачем, сіллю і яйцем.

Гарненько перемішати.

Потім додати борошно. Ще раз перемішати, щоб не було грудочок. Замісити круте тісто, загорнути його в поліетиленовий пакет або харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин (можна в морозильну камеру на 10-15 хвилин).

Тісто викласти у форму (форму змащувати немає необхідності, так як тісто і так містить масло), розподілити по дну і боків. Дно наколоти виделкою, щоб при випічці тісто не роздулося. Випікати основу для пирога в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин на середньому рівні. Якщо ви все ж забули наколоти тісто (як я :-)), не засмучуйтеся, просто натисніть дно трохи охолола основи пирога долонькою, воно опаде. Готовий корж поки відкласти в сторону.

У форму вилити раніше приготовлену сирну начинку,періодично чергуючи її з вишневий пюре.

Можна трохи вилочкою поводити, щоб вийшов нехитрий малюнок.

Випікати запіканку на вже розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні 20 хвилин.

Трохи про форму. У мене знімна форма. Але краще навіть використовувати керамічну форму для випічки. пиріг можна не витягувати. Так і різати можна не боячись пошкодити поверхню.

Виходить ось така дуже смачна сирна запіканка з вишневим варенням. Подавати на стіл з теплим молоком або запашним чаєм.

Приємного апетиту!