Пиріг «Морквяні мрії» з сирною глазурю

Пиріг «Морквяні мрії» з сирною глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Останнім часом все більшу популярність набирають страви зі звичайних продуктів з незвичайним їх застосуванням. Наприклад,морквяні пироги збільшують ряди своїх шанувальників,стаючи традиційним блюдом .

Інгредієнти

Для тіста:
Борошно – 180 гр.
Сода – ½ чайної ложки
Кислота лимонна – чайної ложки
Кориця – 1 чайна ложка
Горіх мускатний – 1 чайна ложка
Цукор – 100 гр.
Морква – 3 шт.
Масло рослинне – 150 гр.
Сметана домашня – 150 гр.
Яйця курячі – 3 шт.
Для глазурі:
Сир вершковий – 75 гр
Масло вершкове – 75 гр
Цедра лимона – 1 чайна ложка
Цукрова пудра – 200 гр.

Як приготувати Пиріг «Морквяні мрії» з сирною глазур’ю

Але, звичайно, ніщо не зрівнятися з їжею домашнього приготування. Отже, тут представлений найбільш збалансований в смаковому плані варіант рецепту такого пирога, під назвою «Морквяні мрії». Він виходить настільки легким, повітряним, соковитим і солодким, що насправді нагадує марення, з легкої відтіняє лимонною кислинкою. Таке ласощі приємно їсти кожен день, проте воно підійде і для святкового столу.

Інгредієнти розраховані на 9 персон.

Покроковий рецепт

Процес приготування, по суті, досить простий:
1. Моркву слід ретельно обробити: помити, очистити, потім натерти саме на крупній тертці – цей момент позначається на смакових якостях готового страви – велике подрібнення робить смак і аромат моркви більш насиченим, текстура пирога також від цього тільки виграє.

2. Борошно змішати з содою, корицею і мускатним горіхом. Потім борошняну суміш необхідно просіяти через сито – тоді тісто буде більш легким, повітряним, пружним, а додані спеції краще з’єднаються в тесті.

3. У морквяну масу додати цукор, перемішати.

4. Акуратно з’єднати сметану з маслом. Потім додати яйця, збити. Для цього найкраще скористатися віночком. Якщо застосовується міксер, то вибирається найнижча швидкість.

5. Отриману суміш з’єднати з морквяної основою, поступово додати борошняну суміш, замішуючи тісто.

6. Для випікання краще вибрати форму діаметром близько 20 див. Вона змащується маслом, а дно покривається пергаментом.

7. У підготовлену форму потрібно просто перелити тісто і поставити в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку випікатися приблизно 50 хвилин.

8. Поки пиріг рум’яниться в духовій шафі, час приготувати глазур. Все просто: у глибокому посуді з’єднати масло (розтоплене) з сиром, всипати цедру. Поступово, не вимикаючи міксер, додати цукрову пудру, до отримання гутою однорідної маси.

9. Після закінчення 50 хвилин морквяний пиріг потрібно перевірити на готовність зубочисткою, остудити, вийняти з форми. Зверху полити глазур’ю. В якості прикраси чудово підійде терта морква або подрібнені горіхи. Приємного апетиту!