Пиріг добре підійде на сніданок або полуденок.
Інгредієнти
Бринза малосольна – 200гр | |
Цибуля зелена – 4-6 штук | |
Цибуля ріпчаста – півголівки | |
Соняшникова олія – 4 стіл. ложки | |
Борошно – 2 склянки | |
Молоко – півсклянки | |
Яйце – 2шт |
Легкий і поживний пиріг для любителів бринзи.
Покроковий рецепт
Замісіть тісто. Покладіть в борошно пів чайної ложки солі і цукру, чайну ложку дріжджів, одне яйце і півсклянки молока.
Коли тісто почне відлипати від рук, налийте 2 стіл.ложки олії. Добре выместите тісто, накрийте харчовою плівкою і приберіть в тепле місце. Я ставлю на плиту з включеній духовкою.
Поки тісто піднімається можна приготувати начинку. Для цього бринзу натріть на крупній тертці.
Налийте на сковороду 2 стіл. ложки олії і обсмажте цибулю.
Наріжте зелену цибулю або іншу зелень, яка вам до смаку. Змішайте обсмажену цибулю і зелень. Додайте пів чайної ложки солі. Перемішайте.
2/3 тіста розкачайте і викладіть на лист, змащений маслом.
Покладіть начинку, розкачайте залишилася 1/3 тіста і накрийте зверху, закріпіть краю так гарно, як тільки зможете.
Зробіть дірки виделкою і змастіть пиріг яйцем. Відправте в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку.
Випікайте 45 хвилин.
Пиріг готовий! Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від її приготування!