Пиріг з полуницею та корицею

Пиріг з полуницею та корицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг з полуницею та сиром можна приготувати як у літній, так і зимовий час, адже можна використовувати і свіжу та заморожену полуницю! Дуже смачно і ситно.

Покроковий рецепт

Все борошно (бажано брати борошно вищого сорту) просіяти на робочу поверхню, зробити в центрі невелике поглиблення і розбити в нього одне яйце. 180 г охолодженого вершкового масла натерти на крупній тертці, розподілити по краях гірки. Потім висипати 1/2 чайної ложки кориці, щіпка гвоздики, 1 столову ложку какао порошку. Швидкими рухами замісити з усіх компонентів тісто. Виходить еластичне тісто. Тісто не повинно липнути до рук.

Загорнути тісто у харчову плівку або в поліетиленовий пакет і прибрати його мінімум на годину в холодильник.

Дістати тісто з холодильника. 2/3 тіста розкачати на присипаної борошном робочій поверхні. Вистелити пекарської папером форму, акуратно перекласти в неї тісто, формуючи при цьому високий край (бортики необхідні для закладання начинки). З що залишився тесту з допомогою кондитерських формочок або шаблону вирізати квіточки і серця (або щось інше, по настрою :-)). Відкласти поки все в сторону.

Приготувати начинку для сирного пирога з полуницею.
Для цього необхідно збити в міцну піну 3 курячих яйця з 200 г цукру і ваніліном (ванілін можна сміливо замінити на ванільний цукор).

800 г свіжого сиру викласти в чашу і роздавити вилкою (чашу краще беріть побільше). Підмісити до нього яєчну суміш, добре перемішати. Додати 200 мл вершків (жирність можна взяти 10 %), 1 пакетик пудингу, перемішати.

1/2 начинки вилити у форму з тестом, викласти полуницю, залити другою половиною крему (сирної начинки), верх розрівняти лопаткою. Порада: заморожену полуницю необхідно заздалегідь розморозити і відкинути на сито, щоб вся зайва рідина скла.

Зверху прикрасити вирізаними раніше серцем і квітами.

Пиріг випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-55 хвилин. Готовий пиріг остудити, вийняти.

Залити полуничним готовим желе, присипати цукровою пудрою.

Подавати до столу, попередньо нарізавши на шматочки. Пригощайтеся!