Пиріжки на кефірі та дріжджовому тесті, з яйцем і рисом

Пиріжки на кефірі та дріжджовому тесті, з яйцем і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку активуємо дріжджі. У мисці з’єднаємо 1/3 склянки теплої, кімнатної температури, води і пакетик дріжджів. На активацію їм потрібно приблизно 15 хвилин. На фото результат активації – пройшло 15 хвилин і на воді утворилася дріжджова пінка.

Поки активувалися дріжджі, ми поєднали кефір і вершкове масло. У невеликому сотейнику на середньому вогні гріємо 1 стакан кефіру і 125 мл рослинного масла. Важливо не перегріти суміш! Повинна бути приблизно 38 градусів.

Підігрітий з маслом кефір і активовані дріжджі з’єднуємо в просторій посуді (в ній же і будемо замішувати тісто), перемішуємо. Додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку солі і ще раз перемішуємо, щоб сіль і цукор розтанули.

Поступово додаємо борошно. Коли заважати віночком стало важко, продовжуємо руками. Замішуємо еластичне, трохи липке тісто. Залишаємо в цій же посуді на 40 хв, накриваємо плівкою або рушником. Тісто відстоїться і трохи підніметься.


Підготуємо начинку. Відваримо пакетик рису і три яйця. Дрібно нарізані яйця перемішати з рисом.


Після того, як відстоялося тісто, починаємо формувати пиріжки. Вони можуть бути будь-якої форми. Можна розкачати весь шматок тіста, не дуже тонко, сформувати кружальця кухлем, тарілкою. Можна просто відрізати невеликі шматочки тіста, трохи розкачати їх і формувати пиріжок. Важливо змастити викладені на деко пиріжки жовтком. Просто візьміть жовток одного яйця, збийте його з невеликою кількістю води.

Випікаються пиріжки 15-20 хвилин при 180-185 градусах. Все залежить від потужності вашої духовки. Готовий пиріг виходить пухкий, м’який і рум’яний.
Приємного апетиту!