.
Інгредієнти
Для дріжджового тіста: | |
Вода – 1-1,1/2 літра | |
Борошно – 500 гр (з додаванням її за потребою) | |
Дріжджі – 2 столові ложки | |
Рослинне масло – 2+2 столові ложки | |
Для начинки: | |
Яйця курячі – зварені круто | |
Цибуля зелена – за смаком | |
Мелений чорний перець – за бажанням |
Цей рецепт дріжджових пиріжків знайомий мені з дитинства! Ще з бабусею я любила їх готувати з різними начинками. Дріжджове тісто готуватися за класичним рецептом. Замішується опара, расстаивается, а потім, з рештками борошна замішують тісто остаточно. Тісто підходить як для солодкою, так і не солодкої начинки. Сьогодні у мене смажені пиріжки з яйцем і цибулею. Дріжджові пиріжки обсмажуються на сковороді в маслі, виходять рум’яними і повітряними.
Покроковий рецепт
Варений яйця почистити, дрібно порізати. Взяти потрібну кількість зеленої цибулі промити, нарізати. У глибокій чашці змішати рубані яйця і цибулю. Суміш посолити, додати чорного перчика (за бажанням). Покришити в суміш курячого (іншого жиру), додати трохи вершкового масла або налити пару ложок рослинного рафінованого масла. Перемішати. В начинку можна додати будь-яку зелень на свій смак.
Як зробити дріжджове тісто для пиріжків?
У теплій воді розвести 2 столові ложки сухих дріжджів і 1/2 чайної ложки солі, можна додати дрібку цукру (цукор допоможе дріжджам швидше заграти). Всипати 1/2 частини (від загальної кількості) просіяного борошна, акуратно перемішати. Перша стадія процесу замісу дріжджового тіста завершена. У нас вже є опара. Опару накрити бавовняним рушником і поставити в тепле місце підніматися.
Коли тісто підніметься і трохи осяде, всипаємо частинами решту борошно і замішуємо тісто, яке повинно бути ніжним (як би дихаючим) по своїй консистенції, не крутим або занадто густим. Процес замісу дріжджового тіста значно спроститься, якщо у вас є хлібопічка, що дуже полегшує роботу з тестом і заощаджує дорогоцінний час. Даємо дріжджове тісто кілька разів піднятися, вливаємо (для еластичності тіста) 2 столові ложки рослинної олії і залишаємо його ненадовго, щоб тісто могло ще подихати і піднятися. Тісто для смажених пиріжків готово.
Дістаємо тісто частинами по мірі ліплення пиріжків. Робимо пишну ковбаску і розбираємо на частини за кількістю потрібних нам для смаження пиріжків.
З тестових шматочків формуємо невеликі коржики (руки краще змастити рослинним маслом, щоб тісто не прилипало). У центр кладемо приготовану яєчно-цибульну начинку, защипуємо пиріжок і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі з обох боків до золотистого кольору.
Вогонь використовуємо середній або сильний. Масло краще використовувати рафіновану.
Виходять ось такі смажені пиріжки з дріжджового тіста з яйцем і зеленою цибулею. Пиріжки «на сковорідці» дуже ситні, і чудово підійдуть до сніданку, полуденка або до обіднього столу. Приємного апетиту!