Хоч раз в житті, кожна жінка повинна спробувати попрацювати з дріжджовим тістом. Відмінний варіант для цього наш рецепт пиріжків з капустою!
Інгредієнти
Борошно – 450 р. | |
Дріжджі – 2 ч. л. | |
Цукор – 2 ч. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Молоко – 170 мл | |
Вода – 80 мл | |
Яйця – 2 шт. | |
Вершкове масло – 200 р. | |
Рослинна олія – 1 ст. л в тісто і 3 ст. л. для смаження капусти | |
Капуста – 1 не велика | |
Морква – 1 | |
Цибуля – 1 | |
Часник – 4 | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Спеції – за смаком |
Про домашньому затишку, приємних добрих вечори в колі родини, можуть нагадувати багато страви, але жодне з них не змусить вас повернутися в дитинство і знову відчути себе маленьким, шкідливим дитиною, який потайки краде ще не остигле ласощі з бабусиної дека. Звичайно ж мова йде про пиріжках з ароматного дріжджового тіста, яке дивовижним чином з маленького щільного клубочка виростає в пишну повітряну масу. Працювати з ним вміє не кожен і тому не в кожного воно виходить.
Секрет смачного дріжджового тіста досить простий: потрібно всього лише полюбити його, полюбити з ним працювати, вкладати в нього всю доброту душі і ділиться з ним теплом своїх рук.
Начинка для пиріжків може бути будь-яка, з однієї порції тіста цілком можливо приготувати кілька видів і задовольнити смакові пристрасті всіх членів сім’ї. У даному рецепті буде використовуватися найбільш популярна версія начинки – капуста. Підніматися тісто буде холодним способом, тобто в холодильнику.
так, для приготування пиріжків з капустою нам знадобиться: 130 мл молока, 80 мл. води, 200г. вершкового масла, 450 г борошна, 1 ст. ложка рослинного масла, 2 яйця (одне з них для обмазки пиріжків), 2 ч. л. сухих дріжджів, трохи більше половини чайної ложки солі і 2 ч. ложки цукру.
Покроковий рецепт
Злегка підігріти молоко. В нього додати дріжджі і весь цукор. Добре перемішати.
Почекати поки дріжджі почнуть оживати, діяти і з’явиться пишна шапка. Важливо, щоб гранули розчинились.
У мисці перетираємо борошно з вершковим маслом в крихту, можна це робити швидко руками або в комбайні.
В іншій мисці змішати дріжджі з іншими інгредієнтами.
Рідку переливаємо суміш в борошняну крихту і замішуємо тісто. Борошна більше ніж в рецепті не класти, необхідно вимішувати поки не стане еластичним. Потім скачати клубок, загорнути в харчову плівку і відправити на годину в холодильник.
Поки тісто піднімається можна зайнятися приготування начинки. Для цього режим цибулю і часник тремо моркву і дрібно режим капусту.
Ставимо сковороду або каструлю на плиту, добре розігріваємо і наливаємо мало. Спочатку обсмажуємо цибулю і часник, потім додаємо моркву, а після капусту. Тушкуємо протягом 20 хвилин на середньому вогні, наприкінці додаємо ложку томатної пасти, сіль і спеції.
Після того як тісто піднялося, витягуємо з холодильника, ділимо на 20 частин. Кожну грудочку скачуємо в кулю, потім руками формуємо коло, в який додаємо нашу начинку.
Ліпимо пиріжок, можна робити гладкими або з візерунком.
Даємо піднятися пиріжкам просто в теплому місці, не в духовці. Приблизно 30 хвилин, до збільшення в об’ємі.
випікати 35 хвилин
Розігріваємо духовку, змащуємо яйцем пиріжки і ставимо випікатися при 170 градусах протягом 35 хвилин.
Наливаємо чай і насолоджуємося незрівнянним смаком пиріжків з капустою. Приємного апетиту!