Пиріжки з капустою

Пиріжки з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Злегка підігріти молоко. В нього додати дріжджі і весь цукор. Добре перемішати.

Почекати поки дріжджі почнуть оживати, діяти і з’явиться пишна шапка. Важливо, щоб гранули розчинились.

У мисці перетираємо борошно з вершковим маслом в крихту, можна це робити швидко руками або в комбайні.

В іншій мисці змішати дріжджі з іншими інгредієнтами.

Рідку переливаємо суміш в борошняну крихту і замішуємо тісто. Борошна більше ніж в рецепті не класти, необхідно вимішувати поки не стане еластичним. Потім скачати клубок, загорнути в харчову плівку і відправити на годину в холодильник.



Поки тісто піднімається можна зайнятися приготування начинки. Для цього режим цибулю і часник тремо моркву і дрібно режим капусту.




Ставимо сковороду або каструлю на плиту, добре розігріваємо і наливаємо мало. Спочатку обсмажуємо цибулю і часник, потім додаємо моркву, а після капусту. Тушкуємо протягом 20 хвилин на середньому вогні, наприкінці додаємо ложку томатної пасти, сіль і спеції.


Після того як тісто піднялося, витягуємо з холодильника, ділимо на 20 частин. Кожну грудочку скачуємо в кулю, потім руками формуємо коло, в який додаємо нашу начинку.

Ліпимо пиріжок, можна робити гладкими або з візерунком.

Даємо піднятися пиріжкам просто в теплому місці, не в духовці. Приблизно 30 хвилин, до збільшення в об’ємі.

випікати 35 хвилин

Розігріваємо духовку, змащуємо яйцем пиріжки і ставимо випікатися при 170 градусах протягом 35 хвилин.

Наливаємо чай і насолоджуємося незрівнянним смаком пиріжків з капустою. Приємного апетиту!