Злегка підігріти молоко. В нього додати дріжджі і весь цукор. Добре перемішати.
Почекати поки дріжджі почнуть оживати, діяти і з’явиться пишна шапка. Важливо, щоб гранули розчинились.
У мисці перетираємо борошно з вершковим маслом в крихту, можна це робити швидко руками або в комбайні.
В іншій мисці змішати дріжджі з іншими інгредієнтами.
Рідку переливаємо суміш в борошняну крихту і замішуємо тісто. Борошна більше ніж в рецепті не класти, необхідно вимішувати поки не стане еластичним. Потім скачати клубок, загорнути в харчову плівку і відправити на годину в холодильник.
Поки тісто піднімається можна зайнятися приготування начинки. Для цього режим цибулю і часник тремо моркву і дрібно режим капусту.
Ставимо сковороду або каструлю на плиту, добре розігріваємо і наливаємо мало. Спочатку обсмажуємо цибулю і часник, потім додаємо моркву, а після капусту. Тушкуємо протягом 20 хвилин на середньому вогні, наприкінці додаємо ложку томатної пасти, сіль і спеції.
Після того як тісто піднялося, витягуємо з холодильника, ділимо на 20 частин. Кожну грудочку скачуємо в кулю, потім руками формуємо коло, в який додаємо нашу начинку.
Ліпимо пиріжок, можна робити гладкими або з візерунком.
Даємо піднятися пиріжкам просто в теплому місці, не в духовці. Приблизно 30 хвилин, до збільшення в об’ємі.
випікати 35 хвилин
Розігріваємо духовку, змащуємо яйцем пиріжки і ставимо випікатися при 170 градусах протягом 35 хвилин.
Наливаємо чай і насолоджуємося незрівнянним смаком пиріжків з капустою. Приємного апетиту!