Начинка з копченостями порадує всіх.
Інгредієнти
картопля 0.5 кг | |
ковбаса копчена – 100 г | |
копчені сосиски – 100 г | |
грудка куряча копчена – 100 г | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
борошно – 5 ст | |
молоко – 3 ст | |
дріжджі швидкодіючі – 1 пак | |
цукор – 150 гр | |
сіль – щіпка | |
яйця – 3 шт | |
п. масло – 0.5 ст |
Пишні дріжджові пиріжки з копченостями вперше спробувала на провінційному ринку. Бабця продавала їх. Так вони мені сподобалися, що вирішила запитати рецепт. А бабуся виявилася дуже балакучою і рецепт дала самий докладний. Тепер радую такими пирожочками всіх своїх рідних. До речі, тісто для них можна використовувати і для пирогів, і для піци.Універсальне тісто.
Покроковий рецепт
В першу чергу відварюємо картоплю в підсоленій воді.
Тепер переходимо до тесту.Це самий трудомісткий процес. У тепле молоко додаємо швидкорозчинні дріжджі, 1 ст. л цукру і пів склянки борошна. Перемішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце, щоб підходила.
Через 20 хв. опара підійде і до неї потрібно додати яйця, перетерті з цукром, все соняшникову олію і борошно. Вибирайте посуд глибоку, тому що тісто збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.
Ставимо тісто для підйому. Накриваємо його плівкою і відставляємо в теплому місці. Тісто має підійти. Приблизно через 30 хв воно збільшиться в об’ємі в кілька разів.Опускаємо його і все готово.
Тепер готуємо начинку. Картопля тиснемо , додаємо в нього обсмажені з цибулею копченості, перемішуємо. Начинка готова.
Беремо готове тісто, відокремлюємо кульки, розкачуємо коржі. Зверху кладемо картопляну начинку і формуємо пиріжечки вигляді циліндриків. Обсмажуємо кожен пиріжок з усіх сторін на соняшниковій олії. Викладаємо пиріжки на серветки. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!