Пиріжки з копченостями і картоплею

Пиріжки з копченостями і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Начинка з копченостями порадує всіх.

Інгредієнти

картопля 0.5 кг
ковбаса копчена – 100 г
копчені сосиски – 100 г
грудка куряча копчена – 100 г
цибуля ріпчаста – 1 шт
борошно – 5 ст
молоко – 3 ст
дріжджі швидкодіючі – 1 пак
цукор – 150 гр
сіль – щіпка
яйця – 3 шт
п. масло – 0.5 ст

Як приготувати Пиріжки з копченостями і картоплею

Пишні дріжджові пиріжки з копченостями вперше спробувала на провінційному ринку. Бабця продавала їх. Так вони мені сподобалися, що вирішила запитати рецепт. А бабуся виявилася дуже балакучою і рецепт дала самий докладний. Тепер радую такими пирожочками всіх своїх рідних. До речі, тісто для них можна використовувати і для пирогів, і для піци.Універсальне тісто.

Покроковий рецепт


В першу чергу відварюємо картоплю в підсоленій воді.




Тепер переходимо до тесту.Це самий трудомісткий процес. У тепле молоко додаємо швидкорозчинні дріжджі, 1 ст. л цукру і пів склянки борошна. Перемішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце, щоб підходила.







Через 20 хв. опара підійде і до неї потрібно додати яйця, перетерті з цукром, все соняшникову олію і борошно. Вибирайте посуд глибоку, тому що тісто збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.






Ставимо тісто для підйому. Накриваємо його плівкою і відставляємо в теплому місці. Тісто має підійти. Приблизно через 30 хв воно збільшиться в об’ємі в кілька разів.Опускаємо його і все готово.




Тепер готуємо начинку. Картопля тиснемо , додаємо в нього обсмажені з цибулею копченості, перемішуємо. Начинка готова.




Беремо готове тісто, відокремлюємо кульки, розкачуємо коржі. Зверху кладемо картопляну начинку і формуємо пиріжечки вигляді циліндриків. Обсмажуємо кожен пиріжок з усіх сторін на соняшниковій олії. Викладаємо пиріжки на серветки. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!