Пиріжки з листкового тіста з грибами

Пиріжки з листкового тіста з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почистіть 2 зубчики часнику і дрібно поріжте. Обсмажте часник в 2-х столових ложках олії до золотистого кольору або до характерного запаху. Зелена цибуля добре промийте, дрібно поріжте. Додайте білу частину зеленої цибулі в сковороду з часником і смажте до м’якості. Гриби печериці промийте під проточною водою, наріжте скибочками. Закиньте різані гриби в сковороду і приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем. Накрийте сковороду кришкою і смажте на середньому вогні до готовності грибів (вони повинні покоричневеть). Додати 1/4 склянки білого вина, потім трохи зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати все. Зніміть сковороду з вогню і додайте зелену частину цибулі, перемішайте. Відкладіть грибну начинку в бік.

Розігрійте духовку до 190 º C градусів.
Розморозьте тісто і розкачайте його (не сильно, щоб пиріжки вийшли пишними). Наріжте листкове тісто на 9 однакових за розміром квадратів. Кожен нарізаний квадрат листкового дріжджового тіста покладіть в порційний горщик (можна покласти в залізну форму або силіконову форму для мафін). Якщо формочки залізні, змастіть їх попередньо вершковим маслом. Тісто трохи притисніть до форми. У кожну чашу викладіть вже остигнула грибну начинку.

Змішайте 1/4 склянки козячого сиру і 1/4 склянки сиру маскарпоне з сіллю і чорним меленим перцем. У кожну чашу на гриби викладіть по 1 столовій ложці (приблизно) сирної суміші.

Куточки листкового тіста підберіть і защипайте (якщо тісто виліплюється погано, можна змочити його водою). Дірочки у пиріжків з сиром повинні вийти зовсім маленькі.

Форми з пиріжками помістіть в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікайте протягом 15-25 хвилин або до золотистого кольору. Подавайте в гарячому вигляді або кімнатної температури. Такі пиріжки з листкового тіста чудово підходять на обід до супу! Приємного апетиту!