Пиріжки з листкового тіста зі шпинатом і сиром фета

Пиріжки з листкового тіста зі шпинатом і сиром фета – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 175 ° C градусів.
Почистити 1 головку ріпчастої цибулі 2 зубчики часнику, дрібно порізати. На 2-х столових ложках вершкового масла на середньому вогні обсмажити часник до золотистого кольору (або до появи характерного запаху). Потім додати порізану цибулю і продовжувати обсмажувати до м’якості. Додати листя замороженого шпинату, смажити, періодично помішуючи.

Сковороду з сумішшю зняти з вогню і додати дрібно порізаний свіжий кріп, лимонний сік і 200 гр сиру Фета, порізаного невеликими шматочками. Потім приправити все сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Додати одне збите заздалегідь яйце. Все добре перемішати і знову поставити на вогонь. Смажити всю суміш до згортання яйця. Зняти сковороду з вогню, відкласти в сторону остигати.

Листкове тісто розморозити, розкачати не сильно приминаючи його. Нарізати тісто на 9 однакових за розміром квадратів. Кожен квадрат листкового тіста покласти в порційний горщик (залізну або силіконову форму). Якщо форма залізна необхідно змастити її олією. Тісто трохи притиснути до формі руками. У кожну чашу з тестом викласти суміш з смаженого шпинату і сиру. Куточки тесту підібрати і защипнути так, щоб дірочки залишалися зовсім маленькі. (Для кращого склеювання, можна куточки змочити водою).

Форми з пиріжками з листкового дріжджового тіста з шпинатом і сиром помістити в заздалегідь розігріту духовку (170-180 градусів) і випікати близько 15-25 хвилин або до золотистого кольору випічки. Повітряні не солодкі пиріжки з сиром і зеленню готові! Подавати пиріжки зі шпинатом у гарячому вигляді або кімнатної температури. Приємного апетиту!