Пиріжки з листкового тіста зі шпинатом і сиром фета

Пиріжки з листкового тіста зі шпинатом і сиром фета – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Вершкове масло – 2 столові ложки
Часник – 2 зубчики часнику, подрібненого
Ріпчаста цибуля – 1 цибулина, дрібно рубана
Шпинат – 400 г (замороженого)
Цибуля зелена – 1 пучок зеленого цибулі, нарізаного
Кріп – 2 столові ложки
Сік лимона – сік з 1 лимона
Сир Фета – 200 г
Яйця курячі – 1 шт.
Сіль – велика щіпка
Мелений чорний перець – за смаком
Тісто листкове бездріжджове – 1 лист (розрізаний на 9 однакових за розміром квадратів)

Як приготувати Пиріжки з листкового тіста зі шпинатом і сиром фета

Мені подобається, поєднання сиру Фета і шпинату, а вам? Це блюдо можна віднести практично до здорової їжі. У ньому досить багато кальцію, фолієвої кислоти та інших поживних речовин. Готується швидко і легко. Взагалі з листкового тіста можна приготувати багато різних цікавих страв. Я люблю з нього готувати як солодкі пиріжки, так і не солодку випічку. Завжди просто готувати і смачно, як ні крути! Пиріжки можна подавати з солодким ароматним чаєм або просто до супу на обід. Давайте почнемо їх робити ;-).

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 175 ° C градусів.
Почистити 1 головку ріпчастої цибулі 2 зубчики часнику, дрібно порізати. На 2-х столових ложках вершкового масла на середньому вогні обсмажити часник до золотистого кольору (або до появи характерного запаху). Потім додати порізану цибулю і продовжувати обсмажувати до м’якості. Додати листя замороженого шпинату, смажити, періодично помішуючи.

Сковороду з сумішшю зняти з вогню і додати дрібно порізаний свіжий кріп, лимонний сік і 200 гр сиру Фета, порізаного невеликими шматочками. Потім приправити все сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Додати одне збите заздалегідь яйце. Все добре перемішати і знову поставити на вогонь. Смажити всю суміш до згортання яйця. Зняти сковороду з вогню, відкласти в сторону остигати.

Листкове тісто розморозити, розкачати не сильно приминаючи його. Нарізати тісто на 9 однакових за розміром квадратів. Кожен квадрат листкового тіста покласти в порційний горщик (залізну або силіконову форму). Якщо форма залізна необхідно змастити її олією. Тісто трохи притиснути до формі руками. У кожну чашу з тестом викласти суміш з смаженого шпинату і сиру. Куточки тесту підібрати і защипнути так, щоб дірочки залишалися зовсім маленькі. (Для кращого склеювання, можна куточки змочити водою).

Форми з пиріжками з листкового дріжджового тіста з шпинатом і сиром помістити в заздалегідь розігріту духовку (170-180 градусів) і випікати близько 15-25 хвилин або до золотистого кольору випічки. Повітряні не солодкі пиріжки з сиром і зеленню готові! Подавати пиріжки зі шпинатом у гарячому вигляді або кімнатної температури. Приємного апетиту!