Хто з нас не любить у вихідний день з’їсти на сніданок гарячі, пишні оладки? Це смачне блюдо, десерт, яке подається з варенням, медом, джемом, сметаною та іншими солодощами.
Інгредієнти
Сироватка-кефір – 0,5 літ | |
Яйце – 1 шт. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Цукор – 1-2 ст. л. | |
Сіль – 1/3 ч. л | |
Сода – 1/2 ч. л. | |
Борошно – 300-350 гр. |
Способів приготування безліч – це оладки з яблуками, гарбузом, морквою. Їх готують на соді, разрыхлителе, дріжджах. Ми сьогодні будемо готувати класичні оладки на сироватці (кефірі) з содою.
Покроковий рецепт
Сироватку заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо постояти години три, так, щоб вона стала кімнатної температури. Кладемо в неї соду, розмішуємо і даємо постояти.
Окремо в миску вбиваємо яйце, додаємо рослинне масло, сіль, цукор. Добре розмішуємо віночком до однорідності і з’єднуємо з сироваткою.
Порційно додаємо борошно, все перемішуємо, домагаємося однорідності. Даємо тісту постояти 10 хвилин. Після цього тісто вже не перемішуємо.
Налити масло в сковороду, нагріваємо до середньої температури. Столовою ложкою викладаємо тісто, воно не повинно бути рідке, але і не круте, так щоб оладки не вийшли тугими. Печемо оладки до золотистого кольору, постійно перевертаючи, не даючи підгоріти.
Готові оладки викладаємо на серветки і прибираємо зайве масло.
Подавати можна зі сметаною, джемом, медом. Присипати цукровою пудрою і корицею. Тут вже по Вашому смаку.
Приготуйте оладки на сніданок у недільний ранок для своїх рідних і близьких.
Приємного апетиту!