Пишні оладки (класичні)

Пишні оладки (класичні) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сироватку заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо постояти години три, так, щоб вона стала кімнатної температури. Кладемо в неї соду, розмішуємо і даємо постояти.
Окремо в миску вбиваємо яйце, додаємо рослинне масло, сіль, цукор. Добре розмішуємо віночком до однорідності і з’єднуємо з сироваткою.

Порційно додаємо борошно, все перемішуємо, домагаємося однорідності. Даємо тісту постояти 10 хвилин. Після цього тісто вже не перемішуємо.

Налити масло в сковороду, нагріваємо до середньої температури. Столовою ложкою викладаємо тісто, воно не повинно бути рідке, але і не круте, так щоб оладки не вийшли тугими. Печемо оладки до золотистого кольору, постійно перевертаючи, не даючи підгоріти.

Готові оладки викладаємо на серветки і прибираємо зайве масло.

Подавати можна зі сметаною, джемом, медом. Присипати цукровою пудрою і корицею. Тут вже по Вашому смаку.
Приготуйте оладки на сніданок у недільний ранок для своїх рідних і близьких.
Приємного апетиту!