Пишні панкейкі з корицею

Пишні панкейкі з корицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яйце треба добре перетерти з цукром. Так як воно не ділиться в цьому випадку на жовток і білок, то збити до піни його буде складно, але це і не потрібно. Пишність панкейків залежить не від яйця, а від кількості соди в тесті. Не плутайте: принцип тесту панкейків і бісквіта – зовсім різний.

Молоко потрібно попередньо підігріти до кімнатної температури. У холодному молоці, борошно погано набухає, і тісто буде рідким. Якщо звичайного молока в холодильнику немає, то можна замінити його на сухе, розведене у воді. Також цікавий варіант з сумішшю для дитячого харчування. З нею панкейкі виходять дуже ароматними і ніжними.

Наступний етап – гасіння соди. Традиційно, господині використовують оцет для цієї процедури. Однак оцет при необережному використанні сильно змінює аромат страви. Та й користі від оцтової кислоти – вкрай мало. Але ми-то знаємо, що реакцію з содою дає будь-яка кисла рідина: лимонний сік, лимонна кислота з водою, винний оцет і т. д. Використовуйте той інгредієнт, який підходить вам.

Гашене соду потрібно швидко вилити в миску з молоком, і відразу ж всипати борошно, поки реакція гасіння не припинилася. Тісто треба вимісити до консистенції густої сметани. Дуже зручно робити це блендером з занурювальний насадкою. Попутно вмішайте в тісто трохи кориці. Соняшникова масло додається в останню чергу. Якщо вбити його в масу в процес замісу тіста, потрібного ефекту від нього ми не дочекаємося. А ефект повинен бути ось який: панкейкі з потрібним вмістом масла в тесті, не прилипають до сковороди і смажаться без масла.

Тепер пару слів про те, як піч. Тут теж є свої хитрощі. Сковороду треба добре розжарити перед початком випічки. Поверхня повинна бути суха і чиста. Щоб налити тісто на сковороду, користуйтеся великою ложкою або ополоником. Не намагайтеся налити відразу панкейкі ідеальної форми. Тісто можна швидко розрівняти ложкою зверху, при цьому зробивши коло потрібного діаметру. Не розтягуйте тісто по всій сковороді, панкейк буде незручно перевертати.

Панкейкі печуться досить швидко. Не забувайте піднімати краєчок і контролювати ступінь рум’яності. Панкейкі не потрібно смажити до шоколадного кольору: в оригінальному варіанті – це трохи рум’яна випічка. Перевертати найкраще лопаткою. Краї панкейка повинні залишатися світлими: це нормально!

Подавати панкейкі на стіл можна з будь-яким варенням, згущеним молоком, фруктами або просто, присипаними цукровою пудрою.