Пишні пончики

Пишні пончики – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У глибокій мисці змішуються молоко і вода. Трохи підігріваються (можна в мікрохвильовій печі). Потім, в миску висипається весь цукор, сіль і дріжджі. Суміш, що вийшла, ставиться в тепле місце на 10-15 хвилин.

Коли дріжджі ожили, додається яйце і вершкове масло кімнатної температури (або розтоплене), все ретельно перемішується, потім, додається ванілін і все знову перемішується. Потім в тісто поступово втручається борошно, кожен раз суміш ретельно перемішується. Коли тісто стане середньої жорсткості, воно накривається і ставиться в тепле місце на 1,5 години.

Тісто викладається на стіл, присипаний борошном, і розкочується. Потім, з нього, за допомогою склянки вирізати пампушки завтовшки близько 0,5 див Вирізані пончики залишаються “підніматися” приблизно на 5-7 хвилин.


У сковороду наливають олію. Важливо що б пампушки були наполовину втоплені в ньому. На розпеченій сковороді кожна сторона пончиків обсмажується до золотистої скоринки. Потім, вони викладаються на паперову серветку, що б пішло зайве масло.

Приємного апетиту!