Пишний омлет з помідорами і шпинатом

Пишний омлет з помідорами і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати круглу форму для запікання, змастити зсередини її малою кількістю масла, викласти в неї черрі, розрізані на половинки, розподілити їх більш рівномірно, приправити рожевим перцем, посипати морською сіллю. Додатково нарізані помідори бажано збризнути ще й невеликою кількістю оливкової олії, після чого на кілька хвилин відправити в духовку під гриль.

В цей же час крупно натерти сиру чеддер, тимчасово відкласти його в бік, перебрати всю зелень, потім промити її ретельно в прохолодній воді і підсушити на рушник, після чого дуже дрібно порубати.

Охолодити заздалегідь сирі яєчні білки, збити їх в щільну і дуже міцну піну з малою кількістю солі, в інший посуд розбити необхідну кількість курячих яєць, збивати їх міксером на невеликій швидкості протягом двох хвилин. В ємність зі збитою яєчною масою додати більшу частину тертого чеддера, добре все перемішати виделкою. Далі в яєчну масу вимішати дуже акуратно збиті білки.

Поставити на помірний вогонь не дуже велику сковорідку з товстим дном, прогріти в неї оливкова і вершкове масло, потім влити яєчну суміш з зеленню.

Як тільки краю яєчного пишного омлету трохи схопиться, насипати рівномірно залишки сиру, потім відправити сковорідку хвилини на дві під гриль.

Підготувати ще одну сковорідку, прогріти в ній трохи вершкового масла і трохи потомити нарізаний шпинат, потім перевірити, чи готовий омлет.

Підготувати плоске блюдо, перекласти на нього приготований омлет, на одну його половину викласти запечені помідори з м’яким шпинатом. Накрити цю смачну начинку вільної частиною пишного омлету приготоване блюдо і подавати до столу.